Sunn, bærekraftig og lokal mat i barnehager og SFO

Arrangør
Agder fylkeskommune, Statsforvalteren i Innlandet, Matvalget, Kristiansand kommune
Dag
Onsdag 14.8 2024 12:00 - 12:45
Arrangementstype
Samtale
Tema
Mat
Språk
Norsk
Sted
Bankgården
Vis i kart
Stedsbeskrivelse
Street food Arendal, Strandgaten 1
Antall plasser i lokalet
40
Medvirkende
Helene Isaksen, Daglig leder, Geitmyra matkultursenter for barn
Kontaktperson
Kari B Kleivset, Prosjektleder, Agder fylkeskommune, 90140470, kari.kleivset@agderfk.no
Nettside
https://agderfk.no/prosjekter/fora-matregion-agder/
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Hørselshjelpemidler
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Ja
Om arrangementet

Fôra Matregion Agder jobber for økt bevisshet og kunnskap om lokal mat. Drevet av Agder fylkeskommune siden 2022, for – og sammen med aktører i det regionale matsystemet. Vi er Fôra fordi vi er et nettverk av aktører som setter lokal mat, matkultur og matressurser på agendaen.

I prosjektets Matpakke 1 jobber vi for mer sunn og bærekraftig mat i barnehager og skoler. Dette gjør vi gjennom kunnskapsløft og innkjøpsstrategi i det offentlige.

Geitmyra matkultursenter rigger til et måltid for de som kommer på arrangementet. Praktiske eksempler med innslag fra Matvalget, Statsforvalteren i Innlandet og Kristiansand kommune.

LOKALE GRØNNSAKER ER ROTEN TIL MER KUNNSKAP

Hvordan få til mer praktisk læring, sunnere matvaner, og bedre lokal matsikkerhet for den oppvoksende generasjonen? På en gang.

  • Bruk lokale grønnsaker som pedagogisk aktivitet i barnehage, SFO og skole.
  • Barnehage, SFO og skole trenger ikke cateringtjenester.
  • Involvér barna i maten. Som en del av det pedagogiske tilbudet.
  • Spisebordet, kjøkkenet, hagen, butikken og den lokale gården er fantastiske læringsarenaer. Bruk dem.

 

Vi vil vise hvordan få dette til, med levende og smakfulle eksempler. 

- Opplév og smak: SFO-gjengen fra Lillesand er racere på å kutte grønnsaksstaver og har dyrket sine egne poteter, urter og grønnsaker for første gang - hvordan gikk det?

- Hør erfaringene: Kommuneledelsen i Kristiansand jobber systematisk med endring av matkulturen i barnehagene. Hva gjør de og hva vil de oppnå?

- Få tips og triks: Geitmyra matkultursenter for barn jobber med barnehager og SFOer i hele Agder - Hvordan kan ledelsen legge til rette for engasjement hos barna og et sunnere mattilbud uten at det koster mer

Hopp til toppen