- Arrangør
- Agder fylkeskommune, Statsforvalteren i Innlandet, Matvalget, Kristiansand kommune
- Dag
- Onsdag 14.8 2024 12:00 - 12:45
- Arrangementstype
- Samtale
- Tema
- Mat
- Språk
- Norsk
- Sted
- Bankgården
- Vis i kart
- Stedsbeskrivelse
- Street food Arendal, Strandgaten 1
- Antall plasser i lokalet
- 40
- Medvirkende
- Helene Isaksen, Daglig leder, Geitmyra matkultursenter for barn
- Kontaktperson
- Kari B Kleivset, Prosjektleder, Agder fylkeskommune, 90140470, kari.kleivset@agderfk.no
- Nettside
- https://agderfk.no/prosjekter/fora-matregion-agder/
- Universell utforming
-
Rullestoltilpasset lokale
-
Rullestoltilpasset WC
-
Hørselshjelpemidler
- Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
- Servering
- Ja
- Om arrangementet
Fôra Matregion Agder jobber for økt bevisshet og kunnskap om lokal mat. Drevet av Agder fylkeskommune siden 2022, for – og sammen med aktører i det regionale matsystemet. Vi er Fôra fordi vi er et nettverk av aktører som setter lokal mat, matkultur og matressurser på agendaen.
I prosjektets Matpakke 1 jobber vi for mer sunn og bærekraftig mat i barnehager og skoler. Dette gjør vi gjennom kunnskapsløft og innkjøpsstrategi i det offentlige.
Geitmyra matkultursenter rigger til et måltid for de som kommer på arrangementet. Praktiske eksempler med innslag fra Matvalget, Statsforvalteren i Innlandet og Kristiansand kommune.
LOKALE GRØNNSAKER ER ROTEN TIL MER KUNNSKAP
Hvordan få til mer praktisk læring, sunnere matvaner, og bedre lokal matsikkerhet for den oppvoksende generasjonen? På en gang.
- Bruk lokale grønnsaker som pedagogisk aktivitet i barnehage, SFO og skole.
- Barnehage, SFO og skole trenger ikke cateringtjenester.
- Involvér barna i maten. Som en del av det pedagogiske tilbudet.
- Spisebordet, kjøkkenet, hagen, butikken og den lokale gården er fantastiske læringsarenaer. Bruk dem.
Vi vil vise hvordan få dette til, med levende og smakfulle eksempler.
- Opplév og smak: SFO-gjengen fra Lillesand er racere på å kutte grønnsaksstaver og har dyrket sine egne poteter, urter og grønnsaker for første gang - hvordan gikk det?
- Hør erfaringene: Kommuneledelsen i Kristiansand jobber systematisk med endring av matkulturen i barnehagene. Hva gjør de og hva vil de oppnå?
- Få tips og triks: Geitmyra matkultursenter for barn jobber med barnehager og SFOer i hele Agder - Hvordan kan ledelsen legge til rette for engasjement hos barna og et sunnere mattilbud uten at det koster mer