- Arrangør
- SINTEF Ocean
- Dag
- Onsdag 14.8 2024 13:00 - 14:00
- Arrangementstype
- Debatt
- Tema
- Mat
- Språk
- Norsk
- Sted
- Den Lille Andunge
- Vis i kart
- Medvirkende
- Kristina N. Widell, SINTEF Ocean
- Ana Carvajal, SINTEF Ocean
- Gisle Bakken, Norsk Kylling
- Mie Bjune Gjeten, Norsk Kylling
- Morten Malting, Scandic hotels
- Erlend Stien Grimsrud, Norad
- Kjersti Bjørnstad, Klima- og miljødepartementet
- Kontaktperson
- Kristina N. Widell, Seniorforsker, SINTEF Ocean, 91893026, kristina.widell@sintef.no
- Universell utforming
- Nei
- Miljøprofil
- Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
- Servering
- Nei
- Om arrangementet
Vi kaster hver tredje handlepose med mat
Tenk deg at du går ut av matbutikken med tre handleposer. Når du kommer hjem, kaster du alt innholdet i den ene posten. Det er hverdagen for planeten vår. En tredjedel av all maten som produseres globalt blir nemlig ikke spist. Det er et svinn vi absolutt ikke kan leve med.
En mer bærekraftig matverdikjede
En del mat kastes fordi den har blitt dårlig. Kjølekjeden er derfor viktig for å opprettholde god produktkvalitet og redusere matsvinn. Men det krever energi og vann, som ikke alltid er lett tilgjengelige ressurser. God ressursbruk er nøkkelen til suksess og lavere klimagassutslipp.
SINTEF, Norsk Kylling og Sjømat Norge har lenge jobbet med teknologi og metoder for å gjøre matverdikjeden mer bærekraftig. For å oppnå de globale bærekraftsmålene må vi fortsette dette arbeidet i Norge, og bidra til forbedringer i andre land, da spesielt lavinntektsland.
Program
Matsvinn og klimagassutslipp fra matverdikjeden, Ana Carvajal, SINTEF
Hva kan Norge bidra med i andre land? Kristina N. Widell, SINTEF
Hvordan jobber man med tematikken i industri og næringsliv? Norsk kylling, Sjømat Norge, Scandic
Hvordan fordele forsknings- og utviklingsmidlene riktig? Norad
DEBATT: Hvordan kan Norge bidra til å redusere klimagassutslipp og matsvinn i verden?
Deltakere fra Norad, Klima- og miljødepartementet, Forskningsrådet, Norsk kylling, Sjømat Norge, Scandic og SINTEF.