- Arrangør
- Miljøstiftelsen Bellona
- Dag
- Tirsdag 13.8 2024 16:00 - 17:00
- Arrangementstype
- Debatt
- Tema
- Klima/miljø
- Mat
- Språk
- Norsk
- Sted
- Vitensenteret
- Stedsbeskrivelse
- VitenAmfiet
- Vis i kart
- Antall plasser i lokalet
- 60
- Medvirkende
- Kristina Sigurdsdottir Hansen, Statssekretær for fiskeri- og havministeren, Arbeiderpartiet
- Rasmus Hansson, Stortingsrepresentant, Miljøpartiet De Grønne
- Mie Bjune Gjeten, Fagsjef Fôr, Bærekraftig Innovasjon, Norsk Kylling
- Aina Valland, Leder kommunikasjon og samfunnskontakt, Lerøy Seafood Group
- Cecilie Hultmann, Leder bærekraft, Nortura
- Tor Eirik Homme, Direktør fôr og ernæring, Grieg Seafood
- Silje Båtsvik Risholm, Seniorrådgiver, Miljøstiftelsen Bellona
- Olav Fjeld Kraugerud, Seniorrådgiver, Miljøstiftelsen Bellona
- Joakim Hauge, teamleder Bioøkonomi, Miljøstiftelsen Bellona
- Kontaktperson
- Christian Eriksen, Miljøstiftelsen Bellona, 98488398
- Nettside
- https://bellona.no/fagomrader
- Universell utforming
- Rullestoltilpasset lokale
- Rullestoltilpasset WC
- Miljøprofil
- Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
- Om arrangementet
Med Samfunnsoppdraget om bærekraftig fôr girer myndighetene opp til å ta i bruk alle virkemidler for å dytte norsk matproduksjon i en mer klimavennlig, bærekraftig og selvforsynt retning, og det raskt.
Skal dette nås trengs en voldsom produksjonsvekst i Norge på 500.000 tonn fôringredienser i året fra 2034, som betyr at ca 1/8 av kraft- og fiskefôret vi i dag lager må få nye råvarer innen 10 år.
Miljø- og næringsaktører har dannet et unikt samarbeid og gått sammen om felles anbefalinger og perspektiv på hvordan komme i mål med denne storsatsingen. Men vil politikerne lytte til dette og sette på den farten som trengs, slik at Samfunnsoppdraget kan oppfylles?