Barns matvaner og sosial bærekraft - hvordan utjevne forskjellene?

Arrangør
Folkelig, HelseINN, Telemark Fylkeskommune
Dag
Tirsdag 13.8 2024 14:45 - 15:30
Arrangementstype
Samtale
Tema
Mat
Oppvekst
Språk
Norsk
Sted
Bankgården
Vis i kart
Antall plasser i lokalet
40
Medvirkende
Kathrine Marthinsen, Daglig leder, Folkelig
Jorunn Lamson, Programleder, Folkelig
Ingrid Olstad Busterud, Daglig leder, HelseINN
Guro Høydal, Leder i Liv og røre, Telemark fylkeskommune
Kontaktperson
Kathrine Marthinsen, Daglig leder, Folkelig, 93254068
Nettside
http://www.folkelig.no
https://www.telemarkfylke.no/no/meny/tjenester/folkehelse/liv-og-rore/
https://helseinn.no/
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Ja
Om arrangementet

Kostholdet har en stor innvirkning på helsen vår, og vi vet at gode matvaner etableres tidlig i livet. Likevel er det store sosioøkonomiske forskjeller i barnefamilienes mulighet til å spise i tråd med kostrådene, noe som gjør arenaer som barnehager og skoler til viktige arenaer for utjevning av sosiale forskjeller i kosthold. Her er det et fantastisk potensiale for å utjevne sosiale forskjeller, skape inkludering og mestring, og gi barna kunnskap om mat som er bra for kroppen og kloden. Likevel er det også her stor variasjon i hvordan mat og måltidsarbeidet blir praktisert. Hvordan skal vi jobbe for å gi barn og unge et likeverdig tilbud? Hvilke utfordringer bør vi se nærmere på? Hva kjennetegner de aktørene som får det til, som andre kan la seg inspirere av?

I dette arrangementet vil vi utforske hvordan vi kan samarbeide bedre på tvers for å gi alle barn like muligheter til en matglad fremtid.

Vi legger opp til korte innlegg fra ulike aktører og sektorer og avslutter med å diskutere løsninger i en kort panelsamtale. 

Hopp til toppen