Torskeoppdrett - et nytt kapittel for norsk sjømatnæring?

Arrangør
Cod Cluster, Kime Akva, Ode, Vesterålen Havbruk
Dag
Torsdag 15.8 2024 19:00 - 20:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Næringsliv
Språk
Norsk
Sted
GRID-Arendal
Stedsbeskrivelse
Bakgården av GRID
Vis i kart
Antall plasser i lokalet
80
Medvirkende
Øyvind André Haram (debattleder), Kommunikasjonssjef, Sjømat Norge
Even Tronstad Sagebakken, Statssekretær, Arbeiderpartiet
Bengt Rune Strifelt, Fiskeripolitisk talsperson, FrP
Ola Kvalheim, CEO og grunnlegger, Ode
Frank Bakke-Jensen, Fiskeridirektør, Fiskeridirektoratet
Kontaktperson
Amalie Uchenna Odu, Prosjektleder, Cod Cluster, 41364118
Nettside
https://www.codcluster.no/
Facebook
www.facebook.com/codcluster
Universell utforming
Nei
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Om arrangementet

Hovedutfordringen til torskenæringen i dag er uforutsigbarheten som følge av endringer i kvoter, sesongbasert fiskeri og naturlige variasjoner. Dette gjør at den ferske villtorsken aldri vil kunne bli en fast del av menyen, siden den ikke alltid er tilgjengelig. Skal torsken vinne frem som etterspurt og attraktiv matvare må den være tilgjengelig hver dag, hele året. Denne utfordringen løser oppdrettstorsken.

Uavhengig av hvem som har styrt landet, har man gjennom de siste 20 årene tilrettelagt for torskeoppdrett gjennom det nasjonale avlsprogrammet.

Til tross for denne satsningen møter oppdretterne nå på mye uforutsigbarhet i reetableringen av torskeoppdrett. Hvor mye risiko kan man forvente at oppdretterne skal ta og hvordan kan politikerne tilrettelegge for at torskeoppdrett kan bli en ny norsk eksportnæring?

I debatten vil viktige aktører i reetableringen av torskeoppdrett møtes for å diskutere utfordringer og løsninger i næringen. Øyvind Andrè Haram fra Sjømat Norge skal som debattleder, lose oss trygt gjennom kvelden. 

Debattpanelet består av:
- Even Tronstad Sagebakken, Statssekretær Arbeiderparti
- Bengt Rune Strifelt, Fiskeripolitisk talsperson FrP
- Ola Kvalheim, CEO og grunnlegger Ode
- Frank Bakke-Jensen, Fiskeridirektør i Fiskeridirektoratet

Vi avslutter kvelden med deilige smaksprøver av oppdrettstorsk av beste kvalitet. 

Hopp til toppen