- Arrangør
- Cod Cluster, Kime Akva, Ode, Vesterålen Havbruk
- Dag
- Torsdag 15.8 2024 19:00 - 20:00
- Arrangementstype
- Debatt
- Tema
- Næringsliv
- Språk
- Norsk
- Sted
- GRID-Arendal
- Stedsbeskrivelse
- Bakgården av GRID
- Vis i kart
- Antall plasser i lokalet
- 80
- Medvirkende
- Øyvind André Haram (debattleder), Kommunikasjonssjef, Sjømat Norge
- Even Tronstad Sagebakken, Statssekretær, Arbeiderpartiet
- Bengt Rune Strifelt, Fiskeripolitisk talsperson, FrP
- Ola Kvalheim, CEO og grunnlegger, Ode
- Frank Bakke-Jensen, Fiskeridirektør, Fiskeridirektoratet
- Kontaktperson
- Amalie Uchenna Odu, Prosjektleder, Cod Cluster, 41364118
- Nettside
- https://www.codcluster.no/
- www.facebook.com/codcluster
- Universell utforming
- Nei
- Miljøprofil
- Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
- Om arrangementet
Hovedutfordringen til torskenæringen i dag er uforutsigbarheten som følge av endringer i kvoter, sesongbasert fiskeri og naturlige variasjoner. Dette gjør at den ferske villtorsken aldri vil kunne bli en fast del av menyen, siden den ikke alltid er tilgjengelig. Skal torsken vinne frem som etterspurt og attraktiv matvare må den være tilgjengelig hver dag, hele året. Denne utfordringen løser oppdrettstorsken.
Uavhengig av hvem som har styrt landet, har man gjennom de siste 20 årene tilrettelagt for torskeoppdrett gjennom det nasjonale avlsprogrammet.
Til tross for denne satsningen møter oppdretterne nå på mye uforutsigbarhet i reetableringen av torskeoppdrett. Hvor mye risiko kan man forvente at oppdretterne skal ta og hvordan kan politikerne tilrettelegge for at torskeoppdrett kan bli en ny norsk eksportnæring?
I debatten vil viktige aktører i reetableringen av torskeoppdrett møtes for å diskutere utfordringer og løsninger i næringen. Øyvind Andrè Haram fra Sjømat Norge skal som debattleder, lose oss trygt gjennom kvelden.
Debattpanelet består av:
- Even Tronstad Sagebakken, Statssekretær Arbeiderparti
- Bengt Rune Strifelt, Fiskeripolitisk talsperson FrP
- Ola Kvalheim, CEO og grunnlegger Ode
- Frank Bakke-Jensen, Fiskeridirektør i FiskeridirektoratetVi avslutter kvelden med deilige smaksprøver av oppdrettstorsk av beste kvalitet.