Fellesskap på blå resept, utopi eller nødvendighet?

Arrangør
KOK, Ungt Fellesskap, Pulskuren, Venn
Dag
Tirsdag 13.8 2024 16:00 - 17:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Helse
Språk
Norsk
Sted
Lille Andevinge
Vis i kart
Antall plasser i lokalet
200
Kontaktperson
Kristin Lorange, Daglig Leder, KOK, 98603249, kristin@koknorge.no
Nettside
https://koknorge.no/
https://pulskuren.no/
https://www.venn.me/
Facebook
www.facebook.com/groups/774372134691484/
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Ja
Om arrangementet

Ifølge Folkehelserapporten har det de siste tiårene blant unge voksne vært en økning i andelen som rapporterer om psykiske lidelser. Rapporten viser at mellom én av seks og én av fire vil oppfylle kriteriene for en psykisk lidelse i løpet av et år.

 

Samtidig viser The Harvard Study of Adult Development, den lengstrekkende studien på menneskelig lykke, at faktoren som i størst grad påvirker muligheten for et godt liv er fellesskap og nære relasjoner.

Initiativtakerne KOK, Ungt Fellesskap, appen for nye vennskap - Venn og Torkil Færø i pulskuren.no jobber alle for å øke folks livskvalitet, og bidrar med gode arenaer for fellesskap. Nå vil vi utfordre stortingspolitikerne til å si noe om hva slags ansvar de mener myndighetene burde ta for å unngå at deler av befolkningen opplever ensomhet og utenforskap. 

 

  1. Hvordan kan vi som samfunn bidra, og hva kan politikere gjøre for å sørge for at folk ikke faller utenfor, opplever ensomhet og får redusert livskvalitet? 

  2. Er det politikernes ansvar å forebygge utenforskap og ensomhet i Norge, eller skal det være opp til den enkelte? 

  3. Badstuer er inkluderende arenaer for å oppleve fellesskap og tilhørighet. Å tilrettelegge for trygge sosiale arenaer kan være en god måte å skape varige relasjoner og å redusere utenforskap. Hvilke andre tilsvarende arenaer finnes? Bør det offentlige i større grad tilrettelegge for dette?

  4. I Finland skrives badstue og isbading ut på resept mot depresjon. Finnene troner øverst på rangeringen World Happiness Index for 7. år på rad, og hemmeligheten er visstnok bla sauna. Kan fellesskap og badstue skrives ut på resept for unge som sliter med utenforskap og psykiske plager?

INNHOLD

  1. Servering - Wraps, sandwich og frukt

  2. Kahoot Quiz - En artig quiz om psykisk helse - vinneren får en klem og stående applaus!

  3. Debatt - Vi inviterer sentrale politikere til å komme nærmere en løsning for å forhindre at folk ufrivillig faller ut av fellesskapet

  4. Musikalsk innslag - Artist avsløres nærmere

 

Målsetningen for arrangementet er å være det hyggeligste og viktigste arrangementet på Arendalsuka i år.


For om fellesskap og nære relasjoner er den viktigste faktoren for et godt og langt liv, burde ikke dette være øverst på den politiske agenda? 

 

Hopp til toppen