Den store samferdselsdebatten 2024

Arrangør
Opplysningsrådet for veitrafikken
Dag
Tirsdag 13.8 2024 20:00 - 21:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Samferdsel og mobilitet
Språk
Norsk
Sted
Samferdselsteltet
Vis i kart
Antall plasser i lokalet
90
Kontaktperson
Julie Lovise Green Holten, Politisk rådgiver, Opplysningsrådet for veitrafikken, +490529581
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Ja
Om arrangementet

Opplysningsrådet for veitrafikken arrangerer den tradisjonelle samferdselsdebatten i Samferdselsteltet tirsdag 13. august kl. 20.00. Temaet for årets debatt vil bli delt opp to ulike temabolker.

  1. Er det norske veisystemet rustet for fremtidens næringspolitikk?
  2. Hvorfor er det så mange unge som dør i trafikken?

Del 1: Er det norske veisystemet rustet for fremtidens næringspolitikk?

I det første temaet ønsker vi å diskutere hvilken rolle samferdselssektoren skal og bør ha fremover for å kunne videreutvikle næringslivet. Hva slags type infrastruktur er det behov for, og hvor bør innsatsen legges. Hva er utfordringene og hvilke satsninger gjør næringslivet nå, som politikerne må følge opp.

Vi inviterer næringslivet og politikere til Samferdselsteltet for å diskutere hvorvidt den nye nasjonale transportplanen svarer på næringslivets behov og målsettinger. Og ikke minst, hvor sentralt står klimaomstillingen oppe i det hele egentlig?

Del 2: Hvorfor er det så mange unge som dør i trafikken?

I det andre temaet ønsker vi å ta for oss trafikksikkerhet. Vi har de to siste årene sett en negativ utvikling på antall drepte og hardt skadde i veitrafikken. Og mange av de som er hardt skadde og drepte er unge. Vi har fått flere og moderne biler, mer teknologi og førerstøtte burde gi oss færre drepte i trafikken. Vi spør hvorfor den negative utviklingen fortsetter og hvordan forholder egentlig ungdommen seg til bruk av bilen og som en del av trafikken. Er det blitt mer viktig å ha førerkort, men kjører vi sjeldnere? Leier vi bil når vi trenger istedenfor å eie? Har vi gode nok forbilder? Bør vi tenke nytt eller annerledes i måten vi arbeider med trafikksikkerhet?

Vi inviterer til en samtale i sofaen mellom ungdomspartiene, trafikkskolene og bilbransjen. Hva mener ungdomspolitikerne om dette? 

Hopp til toppen