Bærekraftige partnerskap for utvikling

Arrangør
SINTEF
Dag
Mandag 12.8 2024 16:00 - 17:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Internasjonalt
Innovasjon
Språk
Norsk
Sted
Den Lille Andunge
Vis i kart
Antall plasser i lokalet
78
Medvirkende
Petter Støa, Forskningsdirektør, SINTEF
Kontaktperson
Petter Støa, Forskningsdirektør, SINTEF, 93059624, petter.stoa@sintef.no
Universell utforming
Nei
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Nei
Om arrangementet

Pandemi, kriger, ressurstilgang og handelskonflikter har de siste årene utfordret det globale samfunnet i å samhandle for å realisere felles bærekraftsmål. Utfordringen forsterkes av en erkjennelse av at det haster med å løse klima- og naturkrisen før vi nærmer oss varslede vippepunkt. 

Uansett velstandsnivå og utvikling står alle land ovenfor enorme behov for endring om vi skal kunne løse de store samfunnsutfordringene. Og alle må med om vi skal lykkes.

Norge kan ikke som et lite land med få innbyggere løase alt eller samhandle med alle, men vi kan være en seriøs og tillitsfull partner som jobber konkret og målrettet sammen med de som ønsker å jobbe sammen med oss for bærekraftsmålene.

Vi vil beskrive en modell for et slikt samspill om endring/utvikling som bygger på erfaringer fra hvordan vi jobber med endring/utvikling i Norge og Europa, som fokuserer på verdikjeder og innovasjonskapasitet.

Bygging/utvikling av verdikjeder krever innovasjonskompetanse og involverer myndighetsaktører, undervisning/forskning og næringsliv i et tett samspill. Verdikjeder tolkes bredt fra industrielle til offentlige tjenster og velges ut i fra hvor behovene er størst. Parallell bygging av verdikjeder og tilhørende innovasjonskompetanse sikrer bærekraft over tid.

Deltagere i debatten vil komme fra myndighetsaktører, næringslivet, undervisning/forskning og samarbeidspartnere. 

Hopp til toppen