Den store skjermdebatten - Er “kampen mot skjermen” et villet sidespor?

Arrangør
IKT-Norge
Dag
Torsdag 15.8 2024 11:00 - 11:50
Arrangementstype
Debatt
Tema
Digitalisering
Språk
Norsk
Sted
Castelle
Vis i kart
Antall plasser i lokalet
150
Medvirkende
Jarle Roheim Håkonsen, Direktør for næringspolitikk og kommunikasjon, IKT-Norge
Kari Nessa Nordtun, Kunnskapsminister, Regjeringen
Kontaktperson
Thea J Rode, IKT-Norge, 93434077
Nettside
http://www.ikt-norge.no
Facebook
www.facebook.com/search/top?q=ikt-norge
X / Twitter
@iktnorge
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Miljøprofil
Nei, vi oppfyller ikke Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Ja
Om arrangementet

Skjermdebatten har rast det siste året, og det kan synes som at både kjendiser og politikere kappes om å ville kaste teknologi ut av skolen. Selv om intensjonene bak ønsket om mindre skjerm i skolen er av det gode, spør vi oss likevel; Svinger vi så hardt at vi havner i motsatt grøft? "For hva er egentlig sjarmen med skjermen? 

 

Det er ingen tvil om at det har vært en del retningsløs teknologibruk i skolen, og at bruken av skjerm mange steder har manglet både mål, mening og kanskje også digitalt kompetente lærere. Vi må derfor diskutere hvilke mål og hvilken mening vi skal ha med både papir og teknologiske verktøy, og hvordan vi kan få det beste ut av både begge verdener?
 

Nå snakker vi først og fremst om balansen mellom papirbok og skjerm i skolen, men bør vi ikke heller snakke om hvilke utfordringer som skal løses fremover, og hvordan skolen skal bidra til løsningene? Skolen har et helt avgjørende dannelsesoppdrag, hvor teknologi spiller en nøkkelrolle for å koble skolen og verden sammen. Vi står overfor enorme globale utfordringer, og vi er nødt til å tenke nytt om utdanning.
 

Samtidig blir alle arbeidsplasser teknologiske, og det er et stort behov for kloke, teknologiske og digitale hoder på tvers av hele arbeidslivet. Hvordan sikrer vi at elevene er rustet for morgendagens arbeidsliv?

 

Hopp til toppen