Bør kostholdsrådene ta hensyn til hva vi kan produsere i Norge?

Arrangør
NIBIO
Dag
Tirsdag 13.8 2024 13:30 - 14:30
Arrangementstype
Seminar
Tema
Samfunnssikkerhet og beredskap
Mat
Språk
Norsk
Sted
Studio Spornes Tyholmen
Vis i kart
Antall plasser i lokalet
80
Medvirkende
Marit Kolby, Høyskolelektor og forsker, Oslo Nye Høyskole
Lene Frost Andersen, Professor, Universitetet i Oslo
Anne Kjersti Bakken, Seniorforsker, NIBIO
Dorthe Gill Brudvik, Direktør EMV, COOP Norge
Christian Anton Smedshaug, Agri Analyse
Audun Korsæth, Divisjonsdirektør, NIBIO
Vilde Haarsaker, Seniorrådgiver, NIBIO
Kontaktperson
Erling Fløistad, Kommunikasjonsrådgiver, NIBIO - Norsk institutt for bioøkonomi, 97089021
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Om arrangementet

Nye norske kostholdsråd har vært på høring og skal lanseres 15. august. Kostholdsrådene er basert på sammenhengen mellom ernæring og helse. Blant annet er anbefalt inntak av rødt kjøtt redusert fra maks. 500 gram i uka til maks. 350 gram i uka, mens anbefalingene for blant annet frukt, grønnsaker, bær, belgvekster og planteoljer er økt.

I tillegg er for første gang matens klima- og miljømessige påvirkning omtalt.

Vi spør:

  • Hva vil konsekvensene være for norsk jordbruk og matsikkerhet dersom nye helsebaserte kostråd følges?
  • Burde kostråd ta hensyn til annet enn helse? Hvis ja – hva bør vi ta hensyn til, og hvordan bør rådene da se ut?


Program:

  • Kort innledning ved møteleder Vilde Haarsaker, NIBIO
  • Hva kan vi produsere av mat på norske arealressurser? Anne Kjersti Bakken, NIBIO
  • Panelsamtale med Lene Frost Andersen, Dorthe Gill Brudvik, Christian Anton Smedshaug, Marit Kolby og Audun Korsæth.
Hopp til toppen