- Arrangør
- NIBIO
- Dag
- Tirsdag 13.8 2024 13:30 - 14:30
- Arrangementstype
- Seminar
- Tema
- Samfunnssikkerhet og beredskap
- Mat
- Språk
- Norsk
- Sted
- Studio Spornes Tyholmen
- Vis i kart
- Antall plasser i lokalet
- 80
- Medvirkende
- Marit Kolby, Høyskolelektor og forsker, Oslo Nye Høyskole
- Lene Frost Andersen, Professor, Universitetet i Oslo
- Anne Kjersti Bakken, Seniorforsker, NIBIO
- Dorthe Gill Brudvik, Direktør EMV, COOP Norge
- Christian Anton Smedshaug, Agri Analyse
- Audun Korsæth, Divisjonsdirektør, NIBIO
- Vilde Haarsaker, Seniorrådgiver, NIBIO
- Kontaktperson
- Erling Fløistad, Kommunikasjonsrådgiver, NIBIO - Norsk institutt for bioøkonomi, 97089021
- Universell utforming
- Rullestoltilpasset lokale
- Miljøprofil
- Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
- Om arrangementet
Nye norske kostholdsråd har vært på høring og skal lanseres 15. august. Kostholdsrådene er basert på sammenhengen mellom ernæring og helse. Blant annet er anbefalt inntak av rødt kjøtt redusert fra maks. 500 gram i uka til maks. 350 gram i uka, mens anbefalingene for blant annet frukt, grønnsaker, bær, belgvekster og planteoljer er økt.
I tillegg er for første gang matens klima- og miljømessige påvirkning omtalt.
Vi spør:
- Hva vil konsekvensene være for norsk jordbruk og matsikkerhet dersom nye helsebaserte kostråd følges?
- Burde kostråd ta hensyn til annet enn helse? Hvis ja – hva bør vi ta hensyn til, og hvordan bør rådene da se ut?
Program:- Kort innledning ved møteleder Vilde Haarsaker, NIBIO
- Hva kan vi produsere av mat på norske arealressurser? Anne Kjersti Bakken, NIBIO
- Panelsamtale med Lene Frost Andersen, Dorthe Gill Brudvik, Christian Anton Smedshaug, Marit Kolby og Audun Korsæth.