Bør kostholdsrådene ta hensyn til hva vi kan produsere på en bærekraftig måte i Norge?

Arrangør
NIBIO
Dag
Tirsdag 13.8 2024 13:30 - 14:30
Arrangementstype
Seminar
Tema
Samfunnssikkerhet og beredskap
Mat
Språk
Norsk
Sted
Studio Spornes Tyholmen
Vis i kart
Antall plasser i lokalet
80
Medvirkende
Marit Kolby, Forfatter og ernæringsbiolog
Lene Frost Andersen, Professor, UiO
Anne Kjersti Bakken, Seniorforsker, NIBIO
Dorthe Brudvik, Direktør EMV, COOP Norge
CChristian Anton Smedshaug, Agri Analyse
Audun Korsæth, Divisjonsdirektør, NIBIO
Kontaktperson
Erling Fløistad, Kommunikasjonsrådgiver, NIBIO - Norsk institutt for bioøkonomi, 97089021
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Nei
Om arrangementet

Nye norske kostholdsråd har vært på høring, og for første gang er også matens klima- og miljømessige påvirkning omtalt. Bærekraft omfatter mye mer enn klima og miljø.

  • Går det an å se kostholdsråd og bærekraftig norsk matproduksjon i sammenheng?
  • Gir det mening å snakke om bærekraftig kosthold?
  •  

Møteleder: Audun Korsæth

  •  Hva kan vi produsere av mat på norske arealressurser? Anne Kjersti Bakken, NIBIO
  • Panelsamtale

I panelet:

Professor Lene Frost Andersen, UiO

Direktør EMV Dorthe Brudvik, COOP Norge

Christian Anton Smedshaug, Agri Analyse

Forfatter og ernæringsbiolog Marit Kolby

Divisjonsdirektør Audun Korsæth, NIBIO

Hopp til toppen