Trump vs. Biden: Hva står på spill for norsk næringsliv?

Arrangør
NHO
Dag
Torsdag 15.8 2024 11:30 - 12:00
Arrangementstype
Samtale
Tema
Internasjonalt
Språk
Norsk
Sted
DN-teltet
Vis i kart
Stedsbeskrivelse
1
Antall plasser i lokalet
100
Medvirkende
Sofie Høgestøl, Førsteamanuensis, UiO
Kelly Ann Shaw, Jurist og tidligere rådgiver for president Trump
Kåre Aas, Tidligere ambassadør til USA
Kontaktperson
Hanne Skodje, Prosjektleder, NHO, +4793262087
Universell utforming
Nei
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Ja
Om arrangementet

NHO  inviterer til den store USA-samtalen i DN-teltet. Vi samler eksperter på amerikanske forhold og norske næringslivsledere som både kjenner på usikkerheten nå og gir sine beste råd.

Du møter:

Sofie Høgestøl, USA-kommentator på NRK, jurist og førsteamanuensis ved UiO. 

Kelly Ann Shaw var en periode en av president Donald Trumps nærmeste rådgivere innen handelspolitikk og internasjonal økonomi. Med erfaring fra arbeid i den amerikanske Kongressen og handelsdepartementet, jobber hun nå som handelsrettsadvokat og er anerkjent som en av de ledende ekspertene i Washington på dette feltet. Hun besøker Norge for å diskutere hva det norske næringslivet kan forvente hvis Trump skulle vinne det amerikanske presidentvalget i november.

Kåre Aas er en av Norges ledende eksperter på USA. I syv år tjenestegjorde han som Norges ambassadør til USA, hvor han samarbeidet nært med både Obama- og Trump-administrasjonene. Med sin omfattende erfaring i å fremme norske interesser i USA, har han en grundig forståelse av retningen til amerikansk politikk, uavhengig av resultatet av presidentvalget.

---

For det står mellom Biden og Trump når amerikanerne i høst går til valgurnene.

Resultatet av valget i november forventes å påvirke USAs politiske retning i spørsmål av stor betydning for Norge, som regelbasert handel, internasjonalt klimasamarbeid og sikkerhetspolitikk.

Hvordan bør norsk næringsliv forberede seg på det som kommer etter valget? Hvilke omveltninger må vi være forberedt på? Hvilke valgløfter har de to presidentkandidatene når det kommer til næringspolitikk og handelspolitikk? Kommer de til å gjennomføre det de har lovet?

 

Del 1) USA: Politisk analyse: Valgløftene til Trump og Biden

Del 2) Norge: Hvordan bør norske bedrifter forberede seg?

Hopp til toppen