Sirkulær skandinavisk familieterapi

Arrangør
NG Group, TOMRA
Dag
Onsdag 14.8 2024 09:00 - 09:45
Arrangementstype
Debatt
Tema
Klima/miljø
Språk
Norsk
Sted
Langbryggen 15
Vis i kart
Stedsbeskrivelse
Sirkulærscenen
Kontaktperson
Janecke Mathiesen, NG Group, 92809596
Nettside
http://www.nggroup.no
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Nei
Om arrangementet

Norden og Skandinavia ønsker å være fyrtårn for sirkulærøkonomi. Vi har de beste panteløsningene, effektive avfall- og gjenvinningsløsninger, de mest bevisste forbrukerne og strenge reguleringer. 

En svenske er kreditert med å ha funnet opp utvidet produsentansvar, som i dag ivaretar sirkulariteten for tomflasker, elektrisk avfall og plast. Finland har lenge vært en forgangsnasjon for bedre ressursutnyttelse. Og i Norge har vi teknologi- og gjenvinningsselskaper som har bygget hele sin forretningsmodell på å gjøre det enkelt for folk å gjøre riktige miljøvalg.

Vi har snakket om sirkulærøkonomi siden midten av forrige århundre. Likevel blir verdensøkonomien stadig mindre sirkulær. Det gjelder også Skandinavia og Norge.

EU har på sin side trykket sirkulærøkonomien til brystet, og gjenbruker mer enn dobbelt så stor andel av ressursene sammenlignet med det vi får til i Norden. Selv med et mer konservativt Europaparlament ventes Europa å videreføres sine ambisiøse satsninger.

Har vi rett og slett for god råd her i vårt rike hjørne av verden til å befatte oss med sirkulærøkonomi? Hvordan kan vi industrialisere sirkulære løsninger for å sikre skalering? Hvordan får vi frem investeringene og teknologiutviklingen som trengs? Og hvordan får vi med oss forbrukere og næringsliv på denne omstillingen?

Fire toppledere og to toppolitikere møtes for panelsamtale og sirkulær familieterapi ledet av moderator Hilde Sandvik, journalist.

Medvirkende: 

  • Tove Andersen, konsernsjef, TOMRA (bekreftet)
  • Rasmus Figencschou, konserndirektør bedrift, DNB (bekreftet)
  • Ola Kvaløy, professor i samfunnsøkonomi, Universitetet i Stavanger (bekreftet)
  • Bjørn-Arve Ofstad, konsernsjef, NG Group (bekreftet)
  • Hanne Simensen, konserndirektør aluminium, Hydro (forespurt)

Politikere:

  • Kjersti Bjørnstad, statssekretær Klima- og miljødepartementet (Sp)
  • Mathilde Tybring-Gjedde, stortingsrepresentant (H)

 

Hopp til toppen