Følelsene- Vår tids glemte søster. En live podcast om nevro affektiv analyse

Arrangør
Solhaugen Fosterhjem og tiltakstjenester, Solhaugen Omsorg og behandling
Dag
Tirsdag 13.8 2024 11:00 - 12:00
Arrangementstype
Podkast
Tema
Oppvekst
Språk
Norsk
Sted
Havnegaten 4
Vis i kart
Stedsbeskrivelse
2. etasje
Antall plasser i lokalet
60
Medvirkende
Torgeir Foråaarsveen, Klinisk barnevernpedagog, leder, Rena ungdoms- og familiesenter
Anne Sollie, Senior Fagkonsulent, Solhaugen
Kontaktperson
Karen Eilertsen, Daglig leder, Solhaugen Fosterhjem og tiltakstjenester, 45416350, karen.eilertsen@solhaugen.no
Nettside
https://www.solhaugen.no/
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Ja
Om arrangementet

Nevroaffektiv analyse er et verktøy for å finne menneskers nærmeste emosjonelle utviklingssone, for så å kunne sette i gang målrettede intervensjoner som styrker disse.
For de fleste av oss er det helt avgjørende å få en trygg og stabil oppvekst for å klare seg godt senere i livet. I hvilken grad vår oppvekst vil sette spor i oss vil avhenge av vårt medfødte temperament, våre sårbarheter og robusthet fra naturens side.
Dessverre er det ikke alle barn som vokser opp med like gode vilkår. Det er uansett viktig å få god støtte i den videre utviklingen.
Den nevroaffektive analyse er særdeles godt egnet for alle som ønsker å jobbe målrettet for å styrke menneskers emosjonelle, relasjonelle og sosiale ferdigheter. Det kan for eksempel være ansatte i skole, BUP/DPS, PPT, institusjoner, helseforetak, førstelinjetjenesten eller fosterhjem. På institusjoner har det lenge vært en utfordring for de som praktiserer miljøterapi å kunne vise til noe som er konkret og målbart. Ved å benytte seg av analysen vil man kunne se om de intervensjoner og tiltak man har satt inn gir ønsket effekt, og man vil kunne måle utvikling over tid.
Torgeir Forårsveen (Klinisk barnevernpedagog og leder ved Rena ungdom-og familiesenter) kommer til oss for å fortelle nærmere om analyseverktøyet, i en live poscast. Hva er hans erfaringer, hvordan brukes det i praksis, og er det ingen kritiske innvendinger?
Den nevroaffektive analyse er utviklet av Marianne Bentzen, psykomotorisk terapeut, og Susan Hart, Cand. Psych. Ph 

Hopp til toppen