Kan kulturlivet løse fremtidens kompetansebehov i arbeidslivet?

Arrangør
Arbeidsgiverforeningen Spekter, LO
Dag
Onsdag 14.8 2024 14:00 - 15:00
Arrangementstype
Annet
Tema
Kultur
Utdanning
Språk
Norsk
Sted
Munkegaten 4
Vis i kart
Stedsbeskrivelse
Teaterrommet
Antall plasser i lokalet
40-50
Kontaktperson
Åslaug Løseth Magnusson, Spesialrådgiver, Arbeidsgiverforeningen Spekter, 95080998
Nettside
http://spekter.no
http://lo.no
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Nei
Om arrangementet

Fremtidens arbeidsliv trenger mer kreativitet, økt evne til å finne og sortere informasjon, mer konsentrasjon og fordyping, og en sterkere sosial kompetanse. Det går frem av en rapport Infuture har utarbeidet på oppdrag fra Spekter og LO, der ledere og tillitsvalgte i Spekters medlemsvirksomheter ble bedt om å beskrive hvilken kompetanse som blir viktig i tiden som kommer.

Alle disse egenskapene kan utvikles i møte med et levende kulturliv, og all denne kompetansen finnes allerede i rikt monn hos aktører i kultursektoren. Likevel ser vi stadig eksempler på at kunst og kultur blir nedprioritert. Mange steder svekkes kulturutdanningen. Stadig ser vi eksempler på at kulturskolen som mestringsarena bygges ned.

Flere steder er demokratiet under press, og falske nyheter og desinformasjon spiller en stadig større rolle i den offentlige debatten. Samtidig viser den siste PISA-undersøkelsen at norske elever går tilbake i flere nøkkelfag i skolen. Hvilken rolle kan kunst og kultur spille når vi skal bygge opp kompetansen vi trenger og ruste oss til å møte fremtidens utfordringer? Det er temaet når Spekter og LO sammen inviterer til debatt på Arendalsuka.

Hopp til toppen