- Arrangør
- Equinor ASA
- Dag
- Torsdag 15.8 2024 12:15 - 13:00
- Arrangementstype
- Debatt
- Tema
- Energi
- Språk
- Norsk
- Sted
- Clarion Hotel Tyholmen
- Stedsbeskrivelse
- Sal A
- Vis i kart
- Antall plasser i lokalet
- 180
- Medvirkende
- Terje Aasland, energiminister, Arbeiderpartiet
- Nikolai Astrup, stortingsrepresentant, Høyre
- Frode Alfheim, leder, Forbundet Styrke
- Kikki Kleiven, direktør, Bjerknessenteret
- Kristin Kragseth, administrerende direktør, Petoro
- Anders Opedal, konsernsjef, Equinor
- Kontaktperson
- Runar Kjellstad Nygård, Equinor ASA, 93206306
- Nettside
- http://Equinor.com
- www.facebook.com/EquinorNO
- Universell utforming
- Rullestoltilpasset lokale
- Rullestoltilpasset WC
- Hørselshjelpemidler
- Miljøprofil
- Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
- Om arrangementet
I dette og det neste tiåret, vil olje og gass på norsk sokkel fortsatt være viktig for Equinor og Norge. Vi ser fortsatt et stort potensial på sokkelen. Dette handler i stor grad om å benytte oss av en infrastruktur bygd de siste 50 årene.
Vi planlegger derfor å investere i snitt 60-70 mrd NOK hvert år frem til 2035 for å utvikle sokkelen og sikre mer energi fra Norge. Samtidig som vi holder produksjonen oppe, skal vi ta ned utslippene med 50% reduksjon i 2030, 70% i 2040 og komme null i 2050. Gjennom å redusere klimautslippene fra industrien, moderniseres olje- og gass virksomheten og blir mer robust.
Det største tiltaket er å bytte ut gassdrevne turbiner med kraft fra land og havvind. Vi har allerede prosjekter under utbygging som tar oss 2/3 mot målet om å redusere med 50% i 2030, de siste 1/3 av tiltakene modner vi fortsatt, men må ta investeringsbeslutning på disse innen 2025. Med disse prosjektene når vi klimamålene.
Å nå Norges klimamål vil kreve kraft, men hvor skal den komme fra? I dag kommer mesteparten av kraften fra fornybar vannkraft hvor potensialet for ny kraft begrenset. Samtidig som vindkraft på land har vært konfliktfylt. arealkonflikter. Flytende offshore vind er fortsatt i støpeskjeen. Hvordan kan sokkelen bidra til å løse behovet for mer kraft?