Hvordan få mer kraft fra sokkelen?

Arrangør
Equinor ASA
Dag
Torsdag 15.8 2024 12:15 - 13:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Energi
Språk
Norsk
Sted
Clarion Hotel Tyholmen
Vis i kart
Stedsbeskrivelse
Sal A
Antall plasser i lokalet
180
Medvirkende
Terje Aasland, energiminister, Arbeiderpartiet
Nikolai Astrup, stortingsrepresentant, Høyre
Frode Alfheim, leder, Forbundet Styrke
Kikki Kleiven, direktør, Bjerknessenteret
Kristin Kragseth, administrerende direktør, Petoro
Anders Opedal, konsernsjef, Equinor
Kontaktperson
Runar Kjellstad Nygård, Equinor ASA, 93206306
Nettside
http://Equinor.com
Facebook
www.facebook.com/EquinorNO
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Hørselshjelpemidler
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Nei
Om arrangementet

I dette og det neste tiåret, vil olje og gass på norsk sokkel fortsatt være viktig for Equinor og Norge. Vi ser fortsatt et stort potensial på sokkelen. Dette handler i stor grad om å benytte oss av en infrastruktur bygd de siste 50 årene.

Vi planlegger derfor å investere i snitt 60-70 mrd NOK hvert år frem til 2035 for å utvikle sokkelen og sikre mer energi fra Norge. Samtidig som vi holder produksjonen oppe, skal vi ta ned utslippene med 50% reduksjon i 2030, 70% i 2040 og komme null i 2050. Gjennom å redusere klimautslippene fra industrien, moderniseres olje- og gass virksomheten og blir mer robust.

Det største tiltaket er å bytte ut gassdrevne turbiner med kraft fra land og havvind. Vi har allerede prosjekter under utbygging som tar oss 2/3 mot målet om å redusere med 50% i 2030, de siste 1/3 av tiltakene modner vi fortsatt, men må ta investeringsbeslutning på disse innen 2025. Med disse prosjektene når vi klimamålene.

Å nå Norges klimamål vil kreve kraft, men hvor skal den komme fra? I dag kommer mesteparten av kraften fra fornybar vannkraft hvor potensialet for ny kraft begrenset. Samtidig som vindkraft på land har vært konfliktfylt. arealkonflikter. Flytende offshore vind er fortsatt i støpeskjeen. Hvordan kan sokkelen bidra til å løse behovet for mer kraft?

Hopp til toppen