Hvordan kan et offentlig-privat samarbeid innen cybersikkerhet styrke det norske totalforsvaret?

Arrangør
mnemonic, IKT-Norge
Dag
Onsdag 14.8 2024 09:00 - 10:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Sikkerhet/forsvar
Samfunnssikkerhet og beredskap
Språk
Norsk
Sted
Castelle
Vis i kart
Stedsbeskrivelse
1. etasje
Antall plasser i lokalet
150
Kontaktperson
Rikke Stenerud, kommunikasjon og markedsføring, mnemonic, 41421660, rikke@mnemonic.no
Nettside
https://www.mnemonic.io/
https://www.linkedin.com/company/mnemonic/
Facebook
www.facebook.com/mnemonic.io/
X / Twitter
@mnemonic_sec
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Miljøprofil
Nei, vi oppfyller ikke Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Ja
Om arrangementet

I denne paneldebatten diskuterer Næringslivets sikkerhetsråd (NSR), Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM), Nasjonalt cyberkrim-senter (NC3) og det norske cybersikkerhetsselskapet mnemonic hvordan offentlig-privat samarbeid innen cybersikkerhet kan styrke både det militære forsvaret og den sivile beredskapen i Norge (totalforsvaret).

Totalforsvarskonseptet går ut på at det skal være gjensidig støtte og samarbeid mellom Forsvaret og det sivile samfunn i hele krisespekteret fra fred, til krise, og krig. I tiden vi lever i er krisespekteret sammensatt, og vi kan oppleve å ha fred, håndtere flere kriser og være utsatt for hybrid krigføring på samme tid.

I denne panelsamtalen skal vi diskutere hvordan offentlig-privat samarbeid innen cybersikkerhet er sentralt for et godt totalforsvar, hva som er utfordringer og løsninger for å få dette til, og om tiltak og løsninger som er foreslått i nasjonale kommisjoner og utvalg. Slik som Forsvarskommisjonens forslag om at det skal inngås strategiske beredskapsavtaler med norsk næringsliv for å gi Forsvaret tilgang på nødvendige ressurser. 

I samtalen vil panelet også bli utfordret på: Hva bør vi samarbeide om? Er det noe innen cybersikkerhet som det er vanskelig å samarbeide om? Hva er gode eksempler på samarbeid som fungerer i dag? Har vi eksempler på samarbeid som ikke har fungert, og kan vi lære noe av det?

 

Hopp til toppen