Aldersvennlige nærmiljø kan redusere behovet for helse- og omsorgstjenester

Arrangør
Senteret for et aldersvennlig Norge
Dag
Onsdag 14.8 2024 13:15 - 13:45
Arrangementstype
Foredrag
Tema
Helse
By- og stedsutvikling
Språk
Norsk
Sted
Aldringsteltet
Vis i kart
Antall plasser i lokalet
80
Medvirkende
Linda Granlund, Direktør i Helsedirektoratets divisjon for folkehelse og forebygging, Helsedirektoratet
Kontaktperson
Wenche Halsen, Leder, Senteret for et aldersvennlig Norge, 95145544
Nettside
https://www.aldersvennlig.no/
Facebook
www.facebook.com/aldersvennlig
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Hørselshjelpemidler
Miljøprofil
Nei, vi oppfyller ikke Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Ja
Om arrangementet

Nye beregninger av fysisk aktivitet viser at helsegevinstene er enda større enn tidligere antatt, men hvordan beregne dette?

Linda Granlund, direktør i Helsedirektoratets divisjon for folkehelse og forebygging ser nærmere på hvordan aldersvennlige nærmiljø kan redusere behovet for helse og omsorgstjenester i kommunen.


Mange eldre lever aktive liv, men det er samtidig stor variasjon i aktivitetsnivå. Både i et samfunnsøkonomisk perspektiv og for den enkeltes livskvalitet er det et stort potensiale i økt fysisk aktivitet.

Helsepersonellkommisjonen har blant annet vist at flere eldre ikke alene kan løses med økning i helse- og omsorgstjenester. Hvis flere eldre blir fysisk aktive i hverdagen, kan det bidra det til økt egenmestring, bedre helse og mindre behov for helse- og omsorgstjenester. 

En kalkulator for beregning av helsegevinst vil bli presentert. Det er videre en sammenheng mellom nærmiljøkvaliteter og hvor aktive vi er. Godt planlagte nærmiljøer blir viktigere jo eldre vi blir, men krever bredt samarbeid.

Hvilke nærmiljøkvaliteter er viktige og hva skal til for å lykkes i samarbeid? Oppdatert kunnskap vil bli formidlet. Velkommen!

Hopp til toppen