Mat og natur - går det ihop?

Arrangør
Yara International ASA
Dag
Mandag 12.8 2024 15:00 - 16:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Mat
Klima/miljø
Språk
Norsk
Sted
Den Lille Andunge
Stedsbeskrivelse
2. etg
Vis i kart
Antall plasser i lokalet
50
Medvirkende
Svein Tore Holsether, Konsernsjef, Yara International ASA
Karoline Andaur, Leder, WWF Norge
Bård Ludvig Thorheim, Stortingsrepresentant (H), Stortinget
Morten Aasland, Seniorrådgiver. Tidl Amb. til FN i Roma, UD
Sigrid Hjørnegård, Generalsekretær, Norges Bondelag
Trine Lise Sundnes, Stortingsrepresentant (Ap), Stortinget
Kontaktperson
Dag Ekelberg, Yara International ASA, 95050559
Universell utforming
Nei
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Om arrangementet

I 2024 utgjør jordas befolkning over 8 milliarder mennesker. I en verden som stadig fylles av flere mager å mette, har spørsmålet om matforsyning og sikker, bærekraftig matproduksjon blitt en av de fremste utfordringene i vår tid. Parallelt med dette, ropes det varsku om tilstanden på både jordhelsen, men også om behov for å verne mer av naturen. Internasjonalt er det enighet om å trekke i nødbremsen, med et mål om å verne 30% av naturen innen 2030, og i høst skal regjeringen legge frem sin handlingsplan for hvordan Norge skal innfri sine forpliktelser i Naturavtalen.  

Men lar egentlig disse to utfordringene seg forene: økt matproduksjon på den ene siden, og mer vern av natur og areal på den andre? Finnes det løsninger på matkrisen og naturkrisen – eller må vi velge? Og hva kan næringslivet bidra med i dette komplekse landskapet?  

Klarer vi å redde naturen samtidig vi produserer mer mat?   

Hopp til toppen