- Arrangør
- EHIN AS
- Dag
- Onsdag 14.8 2024 11:00 - 11:45
- Arrangementstype
- Debatt
- Tema
- Digitalisering
- Helse
- Språk
- Norsk
- Sted
- Bankgården
- Stedsbeskrivelse
- 2. etage
- Vis i kart
- Antall plasser i lokalet
- 90
- Streaming
- Gå til streamingsiden
- Medvirkende
- Cathrine M. Lofthus, Departementsråd, Helse- og omsorgsdepartementet
- Hans Jacob Moe, Forretningsutvikler, Tietoevry Care Norway
- Hanne Støre Valeur, Leder, Tietoevry Care Norway
- Mathias Hansson, Solution Lead, Tietoevry Care Norway
- Nils Kristian Klev, Visepresident, Legeforeningen
- Helge Eide, Områdedirektør Samfunn, velferd og demokrati, KS
- Moderator: Nard Schreurs, Daglig leder, EHiN
- Kontaktperson
- EHiN, Nard Schreurs, EHIN AS, 40210009, auka@ehin.no
- Nettside
- https://ehin.no/arendalsuka-2024/
- www.facebook.com/ehinorge/
- Universell utforming
- Rullestoltilpasset lokale
- Miljøprofil
- Nei, vi oppfyller ikke Arendalsukas miljøkrav.
- Om arrangementet
(I samarbeid med Tietoevry)
I 2023 innførte Finland den såkalte SOTE-reformen, der primærhelsetjenesten, spesialisthelsetjenesten og sosialtjenesten ble samorganisert. Målet var å sikre samme høye kvalitet på helse- og sosialtjenester i alle regioner. Finland fikk 21 regioner, som alle finansieres helhetlig gjennom statlige overføringer.
En viktig element har vært å overvåke og sikre at reformen gir de tilsiktede resultatene. Dermed har behovet for innsikt i hvordan helse- og sosialtjenester fordeles, kostnadsbruk og ressursbehov stått sentralt.
I denne sesjonen ser vi nærmere på hvordan Finland har valgt å organisere tjenestene og hvilke verktøy de har tatt i bruk for å sikre at tjenestene utvikles i samsvar med mål og behov. Er dette noe Norge bør la seg inspirere av?
Tietoevry Care leverer en analyseplattform til 12 av SOTE-regionene. Her samles data om pasienter, bemanning, tjenester og kostnader fra ulike løsninger og systemer. Ansatte i SOTE-regionene kan lage egne KPI’er, analyser og dashboards for å få kunnskap om tjenestene og tjenestemottakere. På denne måten kan de også identifisere forbedringsområder og fokusere på tjenesteinnovasjon. Målet med analyseplattformen er å effektivisere kunnskapsinnhenting og tjensteinnovasjon.
I sesjonen demonstrerer vi hvordan noen av SOTE-regionene bruker analysene og hva slags innsikt de søker. Deretter diskuterer vi hvordan denne måten å jobbe på kan være til inspirasjon for norsk helsetjeneste – når det gjelder kunnskapsbasert tjenesteutvikling og å sikre at tiltenkte gevinster realiseres når ny teknologi tas i bruk.