Nord-Norge - "Norges svar på Balkan"

Arrangør
Lofoten Consulting
Dag
Onsdag 14.8 2024 09:00 - 10:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
By- og stedsutvikling
Språk
Norsk
Sted
Madam Reiersen
Vis i kart
Stedsbeskrivelse
Første etasje
Antall plasser i lokalet
50
Medvirkende
Svein Øien Eggesvik, Fylkesrådsleder, Nordland Fylkeskommune
Kontaktperson
Aleksander Nordahl, Seniorrådgiver og partner, Lofoten Consulting, 91338186, aleksander@lofoten-consulting.no
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Miljøprofil
Nei, vi oppfyller ikke Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Ja
Om arrangementet

Tidligere ble regionen Helgeland kalt for Norges Balkan, men det var før sykehuskampene og ikke minst før de største fotballklubbene i nord begynte å krangle. 

"Sørpå har de startet å kalle hele Nord-Norge for Balkan", skriver fylkesrådsleder Svein Eggesvik i Nordland i en kronikk. 

Gjennom det siste året har det vært flere sykehuskamper i Nord-Norge. Mest oppmerksomhet var kampen om å beholde sykehusene i Lofoten og Narvik. Begge stedene følte nok at Helse Nord var for Bodø-vennlige og stedene sto steilt mot hverandre. De fleste trodde nok at sagaen var over da regjeringen fredet sykehusene i Lofoten og Narvik, men så smalt det på nytt. 

PCI-tilbudet i Bodø ble foreslått flyttet til Tromsø. Da brøt det ut en kraftig ordkrig mellom de to største nordnorske byene. Ordførerne i hver sin by har kranglet offentlig og det har skapt stor splid mellom de to byene og ikke minst fylkene. 

Legg til at Bodø-Glimt for noen måneder siden hentet både trener og spillere fra nettopp Tromsø, så sitter en plutselig med et klima som de sørpå nettopp kaller for "Norges svar på Balkan". 

Vi tar debatten om hvordan en har havnet i denne situasjonen og hvordan dette påvirker regionens omdømme når det kommer til påvirkning i nasjonale saker.

Hopp til toppen