Vedlikehold – fra gjeld til verdi

Arrangør
Multiconsult, Norges Bygg- og Eiendomsforening (NBEF)
Dag
Onsdag 14.8 2024 08:30 - 09:30
Arrangementstype
Konferanse
Tema
Infrastruktur
Klima/miljø
Språk
Norsk
Sted
Thon hotel Arendal
Vis i kart
Stedsbeskrivelse
Smalsund
Antall plasser i lokalet
80
Medvirkende
Svein Bjørberg, Multiconsult
Kontaktperson
Cato A. Mørk, Senior kommunikasjonsrådgiver, Multiconsult, 92455663, caam@multiconsult.no
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Ja
Om arrangementet

Norske kommuner og staten står overfor en betydelig utfordring når det gjelder manglende vedlikehold av offentlige bygg, veier, broer og annen infrastruktur. For kommunale bygg er vedlikeholdsetterslepet anslått til hele 160 milliarder kroner mens det for veier er anslått til 300 milliarder kroner. 

Vedlikehold blir ofte saldering i en anstrengt kommuneøkonomi og gapet mellom store og små kommuners handlingsrom øker. Man «glemmer» at vedlikehold gir verdi for både eier, bruker gjennom trivsel produktivitet og utfører.

I dette arrangementet diskuterer vi hvorfor vedlikehold ofte nedprioriteres i stramme budsjetter, og hva som skal til for å få fart på nedbetalingen av gjelden. Samtidig ser vi på hvordan bedre vedlikehold kan bidra til god trivsel, bedre bærekraft og sysselsetting av lokale håndverksbedrifter i et utsatt marked.

Allerede for 750 år siden understreket Magnus Lagabøtes Landslov viktigheten av vedlikehold ved å ilegge straff om plikten til vedlikehold ikke ble gjennomført. Hvordan kan vi la oss inspirere i dag til å følge disse prinsippene og sikre godt vedlikehold av eksisterende bygg og infrastruktur? 

I arrangementet får du bedre kjennskap til tilstanden på bygningsmassen og infrastrukturen i Norge, samtidig som kommunale politikere og eksperter diskuterer hvordan vi kan forbedre vedlikeholdsetterslepet.

Hopp til toppen