Modige sammen: Ekstremt ordskifte. Polarisering, ytring og roller i den offentlige samtalen

Arrangør
Falstadsenteret, Trønderdebatt
Dag
Torsdag 15.8 2024 13:30 - 14:45
Arrangementstype
Samtale
Tema
Demokrati
Språk
Norsk
Sted
Menneskerettighetsteltet
Vis i kart
Kontaktperson
Ingeborg Hjorth, Faglig leder, Falstadsenteret, 93650285
Nettside
https://falstadsenteret.no/hva-skjer/modige-sammen
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Nei
Om arrangementet

Å skape et robust uenighetsfellesskap krever en innsats. Det krever at vi utsetter oss selv for denne uenigheten, og at vi deltar i en offentlig samtale om den. Å holde en kunnskapsbasert og kunnskapssøkende samtale gående er viktig, spesielt i urolige og polariserte tider. Men det er ikke bare lett å begi seg ut i et ordskifte hvor frontene er steile og følelsene sterke.

Med dette arrangementet inviterer vi aktører som på ulike måter og fra ulike ståsteder har engasjert seg i det offentlige ordskiftet om Midtøsten-konflikten, til en samtale om samtalen. Vi spør:

Hvordan har de opplevd det å ta del i ordskiftet etter Hamas-terroren 7. oktober og Israels påfølgende krigføring? Hvordan ser de på sin egen rolle? Hva må til for å motvirke et polarisert ytringsklima?

Arrangementet inngår i møteserien Modige sammen, som er et samarbeid mellom Falstadsenteret og Trønderdebatt. Møteserien er en respons på Ekstremismekommisjonens rapport som ble lagt fram 1. mars i år. Sammen arrangerer vi 12 samtaler på 12 måneder, med ulike innganger til å diskutere hvordan vi som samfunn og som individer kan bidra til å forebygge radikalisering og ekstremisme, og bevege oss mot et mer inkluderende samfunn. 

Hopp til toppen