Stopp menneskehandel - en kamp for rettferdighet

Arrangør
LO, Kvinnefronten
Dag
Tirsdag 13.8 2024 11:00 - 12:00
Arrangementstype
Seminar
Tema
Likestilling
Menneskerettigheter
Språk
Norsk
Sted
Bankgården
Vis i kart
Stedsbeskrivelse
Bakgården
Medvirkende
Taina Bien-Aimé, Administrerende direktør, CATW - Coalition against trafficking in women
Julie Lødrup, 1. sekretær, LO
Leila Langdalen Sbai, fagsjef, ROSA
Kontaktperson
Linn Andersen, spesialrådgiver, LO, 92695675
Nettside
https://www.lo.no/
https://www.kvinnefronten.no/
Facebook
www.facebook.com/lonorge
Universell utforming
Nei
Miljøprofil
Nei, vi oppfyller ikke Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Ja
Om arrangementet

Menneskehandel er et ekstremt brudd på menneskerettighetene som rammer samfunn over hele verden. Det store flertallet av ofrene for menneskehandel er kvinner og jenter, noen helt ned i tolv-tretten års alder. Dette gjør det til et særs viktig kvinnepolitisk tema og et alvorlige forhold i arbeidslivet generelt.

Dette arrangementet vil belyse omfanget av menneskehandel og vold mot kvinner, utnyttelse knyttet til prostitusjon, tvangsarbeid og arbeid. Vi vil høre fra lederen for CATW (Coalition against trafficking in women) som vil gi en oversikt over den globale situasjonen. Dette vil inkludere en samtale om CATWs arbeid for å bekjempe menneskehandel og utnytting for å sikre at rettferdighet blir oppnådd, og beskytte rettighetene til alle kvinner og arbeidsfolk.

Å sikre at alle har en lønn de kan leve av, og en jobb med gode og trygge arbeidsvilkår, er en grunnleggende del av arbeidslivets parters ansvar. Menneskehandel er et menneskerettighetsspørsmål, men også et kritisk arbeidslivsspørsmål. Ved å adressere dette i arbeidslivet, kan vi bidra til å redusere utnyttelse og fremme rettferdighet.

Vi må investere i avdekking og beskyttelse, styrke rettshåndhevelsen og hjelpe overlevende med å gjenoppbygge livene sine. Sammen har vi en viktig rolle å spille i det felles og globale ansvaret.

ROSA, LO og Kvinnefronten vil diskutere hvilke løsninger og tiltak må vi iverksette for å bekjempe menneskehandel og utnytting til arbeid og prostitusjon.

Hopp til toppen