Kunstig intelligens (KI) - Gjør det oss dummere?

Arrangør
EY
Dag
Torsdag 15.8 2024 15:30 - 16:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Digitalisering
Næringsliv
Språk
Norsk
Sted
DN-teltet
Vis i kart
Antall plasser i lokalet
100
Streaming
Gå til streamingsiden
Kontaktperson
Andreas R. K. Jacobsen, Pressesjef, EY, +47 473 49 518, andreas.r.k.jacobsen@no.ey.com
Nettside
http://ey.no
http://dn.no/arendalsuka
Universell utforming
Nei
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Ja
Om arrangementet

KI-revolusjonen skyller over oss. Digitale verktøy som ChatGPT har gjort oss i stand til å skrive bedre, jobbe raskere, prosessere mer informasjon, og tenke annerledes. Plutselig kan vi alle skrive avanserte engelske kronikker, utforme grafiske illustrasjoner, og lage musikk, kun ved noen få tastetrykk. Ideen om reell kunstig intelligens er ikke lenger en utopi, men en realitet. Kanskje kan du ikke engang være sikker på om jobbsøknaden i innboksen din, talen fra forloveren din, eller denne arrangementsteksten er skrevet av et menneske eller en maskin.

 

Mulighetene KI bringer er enorme. Det er mulig at nettopp denne teknologien vil bidra til å løse noen av vår tids største samfunnsutfordringer. Men mens KI-teknologien blir stadig smartere, må vi også stille spørsmålet: gjør den oss mennesker stadig dummere?

 

Hva skjer med vår evne til å huske, reflektere, skape, og tenke kreativt når maskiner i økende grad gjør jobben for oss? Mister vi noe av vår menneskelige essens i jakten på effektivitet og teknologisk fremgang?

Hopp til toppen