- Arrangør
- Coop Norge SA, Kreftforeningen
- Dag
- Tirsdag 13.8 2024 14:00 - 15:00
- Arrangementstype
- Debatt
- Tema
- Mat
- Helse
- Språk
- Norsk
- Sted
- Lille Hotell
- Stedsbeskrivelse
- Toppetasjen
- Vis i kart
- Antall plasser i lokalet
- 70
- Streaming
- Gå til streamingsiden
- Medvirkende
- Philipp Engedal, Administerende direktør, Coop Norge SA
- Linda Granlund, Divisjonsdirektør folkehelse og forebygging, Helsedirektoratet
- Ingrid Stenstadvold Ross, Generalsekretær, Kreftforeningen
- Ane Breivik, Leder, Unge Venstre
- Lars Løvvold, Første nestleder, Fremskrittspartiets Ungdom
- Heidi Austlid, Prosjektleder for Geitmyra juniorkokker, Geitmyra matkultursenter
- Lotte, Juniorkokk, Geitmyra matkultursenter for barn
- Fabian, Juniorkokk, Geitmyra matkultursenter for barn
- Ingvill Størksen, Moderator, Coop Norge SA
- Kontaktperson
- Ingvill Størksen, Direktør, politikk og myndighetskontakt, Coop Norge SA, 959 00 506, ingvill.storksen@coop.no
- Nettside
- http://www.coop.no
- Universell utforming
- Rullestoltilpasset lokale
- Miljøprofil
- Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
- Om arrangementet
Kreftforeningen og Coop inviterer til debatt.
Nye kostholdsråd lanseres i Arendal. Det kan være vanskelig nok å følge dagens råd. Hvordan skal vi klare å få folk til å følge de nye og trolig skjerpede rådene?
Hele befolkningen spiser for mye sukker og for lite frukt, grønt og fisk, og unge er spesielt utsatt. Rapporten «effektive kostholdstiltak» viser at den høyeste prosentandelen for daglig inntak av sukkerholdig brus og godteri er blant gutter på 15 år.
Influensere påvirker barn og unge til å stille i lange køer for å kjøpe alt fra sjokoladeboller til brus, mens budskap fra helsemyndighetene og organisasjonene ikke får den samme oppmerksomheten. I en tid hvor barn og unge bombarderes med informasjon fra sosiale medier, venner, familie og skole – hvordan skal man nå gjennom til unge med kostholdsrådene?
Vi har invitert ungdomspolitikerne, helsedirektoratet, kreftforeningen og matbransjen selv for å diskutere hva vi kan gjøre for å få barn og unge til å ta sunnere valg, og hvordan myndighetene og næringslivet kan nå gjennom til unge.
Juniorkokker fra Geitmyra matkultursenter for barn vil stå for servering.