CRISPR: Mulighet eller trussel for norsk matproduksjon?

Arrangør
AgriFoodTech Norway
Dag
Mandag 12.8 2024 16:10 - 16:50
Arrangementstype
Foredrag
Tema
Forskning
Mat
Språk
Norsk
Sted
Haralds pub
Vis i kart
Medvirkende
Sigrid Bratlie, prosjektleder genteknologi, NCE Heidner Biocluster
Kontaktperson
Thomas Selvaag Moss, Kommunikasjonsrådgiver, Klosser Innovasjon, 40215905
Nettside
http://agrifoodtech.no
Universell utforming
Nei
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Ja
Om arrangementet

Vil CRISPR-teknologien revolusjonere norsk matproduksjon, eller vil politikken stå i veien? Bli med på en spennende samtale under Arendalsuka 2024!

Sigrid Bratlie, en av Norges fremste eksperter innen temaet, innleder med et foredrag om CRISPRs potensial for bærekraftig matproduksjon i dag og i fremtiden.

I en påfølgende panelsamtale diskuterer vi de viktige men vanskelige spørsmålene: Er landbrukets restriktive holdning til genteknologi til hinder eller gavn for bærekraftig innovasjon og økt konkurransekraft i norsk matproduksjon? Hvorfor må det lovendringer til for at norske avlsselskaper kan ta i bruk CRISPR, og kommer det slike lovendringer i kjølvannet av Genteknologiutvalgets NOU? 

I panelet deltar foruten Sigrid Bratlie, Kristin Malonæs, administrerende direktør i genetikk- og avlsselskapet Geno, Kristin Børresen, administrerende direktør i planteforedlingsselskapet Graminor, Bodhild Fjelltveit, 1. nestleder i Norges Bondelag, og Knut Lutnæs, seniorrådgiver kommunikasjon og myndighetskontakt i Coop Norge.

Ordstyrer er Frank Larsen, Administrerende direktør i Klosser Innovasjon og fungerende daglig leder for den nasjonale næringsklyngen for bærekraftig matproduksjon og grønn bioøkonomi, NCE Heidner Biocluster.

Bli med i samtalen og få en bedre forståelse for hva ny genteknologi kan bety for fremtidens matproduksjon i Norge.

Vi ser frem til å se deg der!

Hopp til toppen