- Arrangør
- AgriFoodTech Norway
- Dag
- Mandag 12.8 2024 16:10 - 16:50
- Arrangementstype
- Foredrag
- Tema
- Forskning
- Mat
- Språk
- Norsk
- Sted
- Haralds pub
- Vis i kart
- Medvirkende
- Sigrid Bratlie, prosjektleder genteknologi, NCE Heidner Biocluster
- Kontaktperson
- Thomas Selvaag Moss, Kommunikasjonsrådgiver, Klosser Innovasjon, 40215905
- Nettside
- http://agrifoodtech.no
- Universell utforming
- Nei
- Miljøprofil
- Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
- Om arrangementet
Vil CRISPR-teknologien revolusjonere norsk matproduksjon, eller vil politikken stå i veien? Bli med på en spennende samtale under Arendalsuka 2024!
Sigrid Bratlie, en av Norges fremste eksperter innen temaet, innleder med et foredrag om CRISPRs potensial for bærekraftig matproduksjon i dag og i fremtiden.
I en påfølgende panelsamtale diskuterer vi de viktige men vanskelige spørsmålene: Er landbrukets restriktive holdning til genteknologi til hinder eller gavn for bærekraftig innovasjon og økt konkurransekraft i norsk matproduksjon? Hvorfor må det lovendringer til for at norske avlsselskaper kan ta i bruk CRISPR, og kommer det slike lovendringer i kjølvannet av Genteknologiutvalgets NOU?
I panelet deltar foruten Sigrid Bratlie, Kristin Malonæs, administrerende direktør i genetikk- og avlsselskapet Geno, Kristin Børresen, administrerende direktør i planteforedlingsselskapet Graminor, Bodhild Fjelltveit, 1. nestleder i Norges Bondelag, og Knut Lutnæs, seniorrådgiver kommunikasjon og myndighetskontakt i Coop Norge.
Ordstyrer er Frank Larsen, Administrerende direktør i Klosser Innovasjon og fungerende daglig leder for den nasjonale næringsklyngen for bærekraftig matproduksjon og grønn bioøkonomi, NCE Heidner Biocluster.
Bli med i samtalen og få en bedre forståelse for hva ny genteknologi kan bety for fremtidens matproduksjon i Norge.
Vi ser frem til å se deg der!