Hvordan komme i posisjon til styreverv?

Arrangør
SANDS Advokatfirma DA og Mercuri Urval
Dag
Tirsdag 13.8 2024 16:00 - 16:45
Arrangementstype
Debatt
Tema
Arbeidsliv
Språk
Norsk
Sted
Advokatfirma Tofte Hald
Vis i kart
Stedsbeskrivelse
Takterrasse
Antall plasser i lokalet
75
Kontaktperson
Vibeke Oretorp, Markeds- og kommunikasjonsdirektør, SANDS Advokatfirma DA, 92021317
Nettside
http://www.sands.no
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Ja
Om arrangementet

Vi har gleden av å invitere til en paneldebatt hvor blant annet stortingsrepresentant og tidligere kulturminister, barne- og likestillingsminister og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland vil delta.

I desember 2023, som første land i verden, vedtok Norge en lovendring om kjønnsbalanse i norske styrer i AS. Loven innebærer at man ikke kan ha mer enn 40 % styremedlemmer av samme kjønn. Selv om dette er et viktig steg i riktig retning, er det fortsatt en lang vei å gå før målsettingen er nådd. Implementeringen av loven vil kreve tid, innsats og en betydelig endring i holdninger og praksis i næringslivet for å oppnå en reell og varig forbedring av kjønnsbalansen i styrerommene.

I 2024 gjelder kravet om kjønnsbalanse for alle aksjeselskaper som har mer enn 100 millioner kroner i samlede drifts- og finansinntekter. Hvordan er situasjonen pr august 2024? Har selskaper oppfylt kravet?

Selskaper som ikke oppfyller kravene, kan få avslag på registrering av nye styremedlemmer fra Brønnøysundregistrene. Selskaper med feil sammensatt styre kan bli tvangsoppløst.

Så hvordan skal man lykkes? De dyktige kvinnene finnes, så det er ikke der problemet ligger. På samlingen i Arendal vil du få gode råd om hvordan komme i posisjon til styreverv.

Vi avslutter det hele med hyggelig samvær på Drum Brew som ligger i samme bygg.

  • Sted: Torvet 3, Arendal (Tofte Hald)
Hopp til toppen