And the winner is…Narvik! Kan VM-byen også vinne NM i næringsutvikling?

Arrangør
Narvik kommune
Dag
Torsdag 15.8 2024 12:00 - 13:00
Arrangementstype
Samtale
Tema
Næringsliv
By- og stedsutvikling
Språk
Norsk
Sted
No1 Sportsbar
Vis i kart
Antall plasser i lokalet
80 sitteplasser (30 plasser ute)
Medvirkende
Rune Edvardsen, Ordfører, Narvik kommune
Jan Petter Saltvedt, Sportskommentator, NRK
Rolf Thorsen, Adm. dir, Polaris Eiendom
Kjetil André Aamodt, Tidligere alpinist
Kristin Krohn Devold, Adm. dir, NHO Reiseliv
Fridtjof Unander, Sjefsøkonom, Aker Horizons
Kontaktperson
Ole Tobias Olsen, Seniorrådgiver, Narvik kommune, 95242598, ole.tobias.olsen@narvik.kommune.no
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Nei
Om arrangementet

I juni ble Narvik tildelt verdensmesterskapet i alpint i 2029. Og gjennom utviklingsprosjektet Narvik 2030 jobbes det for å få flere grønne investeringer til regionen. Hvordan kan VM i 2029 bli et springbrett for å skape varig vekst i regionen og sørge for at Narvik også vinner NM i byutvikling? 

Narvik stakk av med seieren om å arrangere det gjeve mesterskapet, blant annet på grunn av sin spektakulære natur, med alpinbakker som stuper fra fjell og nesten ned i havgapet. Men naturskjønne omgivelser alene skaper verken arbeidsplasser, næringsutvikling eller bo- og blilyst i en landsdel som er sterkt preget av fraflytting, «forgubbing» og lite ny næringsutvikling. 

Narvikregionen er rik på arealressurser og har en stabil kraftsituasjon. Men Narvik er også porten inn og ut av Nord-Norge, med isfri havn året rundt, jernbane, vei og fly som gjør byen til det viktigste sivile logistikk-knutepunktet i nord.

Narvik er i tillegg et viktig knutepunkt for hele Arktis. En helt ny geopolitisk situasjon og usikre tider i Europa gjør byen enda viktigere. Forsvaret har sett Narviks viktige betydning for totalberedskapen i Norge. Men Narviks mange konkurransefortrinn burde også være interessant for nye industrietableringer spesielt og næringslivet generelt. 

Vi inviterer investorer, næringsliv, idrettsglade og politikere til en samtale om hvordan Nord-Norges største idrettsarrangement noensinne også kan bidra til å skrive en ny nordnorsk suksesshistorie.

Hopp til toppen