Om å unngå «fahrenheit 451» - Bokhandelens viktige rolle i demokratiet

Arrangør
Norli
Dag
Onsdag 14.8 2024 08:00 - 09:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Kultur
Utdanning
Språk
Norsk
Sted
Torvet 10
Vis i kart
Stedsbeskrivelse
3. etasje – Knowit
Antall plasser i lokalet
100
Medvirkende
May Britt Lagesen, debattleder, tidligere stortingsrepresentant, Arbeiderpartiet
Anne Schiøtz, Leder, Bokhandelforeningen
Johan Baklund, Administrerende direktør, Norli
Kontaktperson
Johan Baklund, Administrerende direktør, Norli, 909 24 023
Nettside
http://www.norli.no
Facebook
www.facebook.com/NorliBokhandel
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Nei
Om arrangementet

Vern av språket, boken og å sikre leselyst er viktigere enn noen gang i en tid med krig i Ukraina og Europa. Bokhandlerforeningen i samarbeid med Norges største bokhandelkjeden Norli og en rekke andre samarbeidspartnere med formål å sikre leselyst og vern om det frie ord i Norge – inviterer til frokostmøte og debatt om bokhandlerens viktige rolle i demokratiet, herunder sikre mangfold og inkludering – og herunder hvordan vi skal sette fokus på det vi kaller Leselyst for både voksne og unge. Og vi spør: Hva skal til for at leselyst kommer inn i den neste regjeringsplattformen?

Om arrangementet
Bokhandlerforeningen ser viktigheten av å sikre fokus på leselyst nå som Kultur- og likestillingsministeren og kunnskapsministeren rett før sommeren lanserte en ny nasjonal leselyststrategi under Norsk Litteraturfestival 29. mai. Holder regjeringens strategi for å skape leselyst? I debatten i Arendalsuka ser vi på bokhandelens viktige rolle i dette arbeidet, samt spør om hva som må til for å skape god leselyst?

Frokostmøtet følger opp debatten tirsdag om Leselyststrategi? i regi av Foreningen !les, Leser søker bok, Norske barne- og ungdomsbokforfattere, Norsk Oversetterforening, Norsk Forfattersentrum, Norsk Bibliotekforening, Den Norske Forfatterforening, Bokhandlerforeningen, Norsk Faglitterær Forfatter- og Oversetterforening, Forfatterforbundet, Den norske Forleggerforening, Grafill.

Det blir servert enkel frokost i forbindelse med arrangementet

Hopp til toppen