Fra smarte hjem til smarte samfunn: Hvordan sikre at en hel befolkning drar nytte av smart teknologi

Arrangør
Tibber, Polestar
Dag
Torsdag 15.8 2024 14:45 - 15:15
Arrangementstype
Samtale
Tema
Digitalisering
Energi
Språk
Norsk
Sted
DN-teltet
Vis i kart
Antall plasser i lokalet
100
Streaming
Gå til streamingsiden
Kontaktperson
Kristin Fjeld, Kommunikasjonssjef, Polestar, 95282600
Nettside
https://tibber.com/no
https://www.polestar.com/no/
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Ja
Om arrangementet

I Norge har vi vært bortskjemt. Vi er vant til at strømforsyningen løser seg selv og at strømprisene holder seg lave. Når prisene går opp, kommer myndighetene til unnsetning og gir oss  strømstøtte som plaster på såret. Men støtten pasifiserer oss som forbrukere og løsningen for mer strøm, for de som styrer landet, blir utbygging. 

Mens dette går i sirkel, har det skjedd utrolig mye spennende på teknologifronten. Smarte husholdningsapparater og innovativ software kan automatisere forbruk og dermed gi forbrukere bedre strømpriser, og vi har fått elbiler med to-veis lading og stor batterikapasitet. Disse kan tilby fleksibilitet til strømnettet og sørge for at fornybar energi ikke går til spille.

Vi har rotet oss opp i en strømsuppe med støtte og utbygging, og nå må vi bli aktive strømkunder for å komme ut av den. Men for å unngå et teknologisk klasseskille, må vi gjøre teknologien tilgjengelig og brukervennlig, og synliggjøre fordelene ved å ta den i bruk. 

Så hvordan ser markedssvikten teknologiaktører står overfor ut, og hvilke politiske grep må myndighetene ta for å fremme bredere aksept og bruk av smart strømstyringsteknologi? Bli med oss i en engasjerende diskusjon om fremtidens smarte strømløsninger.

Hopp til toppen