Helsefremmende stedsutvikling - bolig og by for en bedre folkehelse

Arrangør
Nordic Office of Architecture
Dag
Onsdag 14.8 2024 12:00 - 13:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
By- og stedsutvikling
Helse
Språk
Norsk
Sted
MS Lofoten
Vis i kart
Stedsbeskrivelse
Isbjørnsalen
Antall plasser i lokalet
50
Medvirkende
Lisbeth Hammer Krog, Ordfører, Bærum kommune
Camilla van Deurs, Partner, Leder for Byutvikling, Prof. i byplanlegning ved Aarhus Ark.skole, Nordic Office of Architecture Danmark
Camilla Heier Anglero, Partner og Leder for Helsedesign, Nordic Office of Architecture
m.fl.
Kontaktperson
Tormod Fjellgård, Markeds- og kommunikasjonssjef, Nordic Office of Architecture, 95963504
Nettside
https://nordicarch.com/
https://www.linkedin.com/company/nordic-office-of-architecture-norway/
Facebook
www.facebook.com/nordicooa
Universell utforming
Nei
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Ja
Om arrangementet

Våre omgivelser, bygningene vi bor og jobber i, og arkitekturen som omgir oss påvirker i stor grad folkehelsen, både psykisk og fysisk. Det er dokumentert at god arkitektur og tilrettelagte bo-former kan ha helsefremmende effekter og skape merverdi for samfunnet.

Dersom en skal realisere visjonene om helhetlige, inkluderende, og helsefremmende samfunn må derimot myndighetene, kommunene og de private aktørene i bransjen sørge for at brukernes behov blir hørt og at bærekraftige bolig- og institusjonsprosjekter er økonomisk tilgjengelige, oppfyller høye standarder for helse og trivsel, og lar seg realistisk gjennomføre.

I debatten vil sentrale talspersoner diskutere dette, og ta opp spørsmålene:

Kan myndighetene ta en mer aktiv rolle i planleggingen av nye by- og boligområder for å sikre at god folkehelse blir en integrert del av byutvikling, og ikke bare en ettertanke? Hvordan kan kommuner bli mer innovative i sine bestillinger og samarbeid med utbyggere for å skape inkluderende og helsefremmende bo-miljøer? Hvilke konkrete tiltak kan norske byer adoptere av andre europeiske byer for å skape mer helhetlige, inkluderende og helsefremmende samfunn?

Bli med når vi inviterer til debatt om hvordan våre omgivelser kan bedre folkehelsen!

Tenk deg at vi skal utvikle et nytt boligområde i en raskt voksende by. Hvordan kan vi sikre at området blir sunt, levende og inkluderende for alle, fra barn til eldre, fra personer med nedsatt funksjonsevne til folk med forskjellige helsebehov?

I dette arrangement vil du høre mer om hvordan myndighetene, premissgiverne, ser på utfordringene, hvilken kompetanse og visjon som kreves av bestillerne, og ikke minst hvordan alle aktører innen by- og boligutvikling kan bidra til å styrke folkehelsen.

Hopp til toppen