Hvordan kan nordiske myndigheter støtte virksomhetenes digitalisering?

Arrangør
Nordic Smart Government & Business
Dag
Torsdag 15.8 2024 13:30 - 14:15
Arrangementstype
Debatt
Tema
Digitalisering
Språk
Norsk
Sted
Nordens telt
Vis i kart
Antall plasser i lokalet
ca. 70 sitteplasser
Medvirkende
David Norheim, avdelingsdirektør, Brønnøysundregistrene
Hilde Singsaas, direktør, DFØ, Direktoratet for forvaltning og økonomistyring
Svein Berg, Managing Director, Nordic Innovation
Kontaktperson
Maria Mellander, Nordic Smart Government & Business, 004525210220, marmou@erst.dk
Nettside
https://nordicsmartgovernment.org/
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Nei
Om arrangementet

Hvordan kan myndigheter samarbeide om løsninger som fungerer på tvers av nordiske grenser, slik at nordiske bedrifter best mulig kan dele data på en automatisert og sikker måte?

Med programmet Nordic Smart Government & Business (NSG&B) har 21 nordiske myndigheter samarbeidet siden 2016 for å gjøre det enklere for nordiske selskaper å utveksle data på en sikker måte på tvers av myndighetsgrenser og landegrenser. Dette er gjort ved å sikre at landenes nasjonale digitale løsninger kan fungere på tvers av landegrensene i Norden slik at det er såkalt «interoperabilitet» mellom de ulike løsningene.

Et av de viktigste resultatene av programmet er at en bedrift i ett nordisk land snart vil kunne sende og motta elektroniske fakturaer direkte fra sitt eget regnskapssystem til sin handelspartners regnskapssystem i et annet nordisk land.

Et annet av programmets resultater er utviklingen av et felles nordisk API som kan gi bedrifter tilgang til data fra registre på tvers av Norden direkte fra sitt ERP-system. Det kan blant annet gjøre administrative prosesser enklere og redusere feil.

Med de økende kravene til rapportering og  EUs krav til ESG-rapportering, er automatisering av bedriftens prosesser avgjørende for at bedrifter skal bli compliant. Samtidig kan de nye mulighetene innen AI hjelpe bedrifter til å få strategisk verdi ut av sine data.

Til debatten har vi samlet representanter fra sentrale myndigheter innen digitalisering som har deltatt i det nordiske samarbeidsprogrammet NSG&B, samt fra Nordic Innovation under Nordisk Ministerråd:

  • Hilde Singsås, direktør for DFØ, Direktoratet for forvaltning og økonomistyring
  • David Norheim, avdelingsdirektør, Brønnøysundregistrene
  • Svein Berg, Managing Director, Nordic Innovation
Hopp til toppen