Hva betyr kostrådene for dagligvarebransjen?

Arrangør
NorgesGruppen
Dag
Torsdag 15.8 2024 08:00 - 09:00
Arrangementstype
Samtale
Tema
Mat
Helse
Språk
Norsk
Sted
Torvet 1A
Vis i kart
Medvirkende
Aina Marie Lien, Fagsjef sunnhet og ernæring, NorgesGruppen
Kontaktperson
Aina Marie Lien, Fagsjef sunnhet og ernæring, NorgesGruppen, 90993720
Universell utforming
Nei
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Om arrangementet

Nye norske kostråd blir lagt frem torsdag 15. august. Vi forskutterer begivenheten og inviterer til en uformell frokost i tråd med kostrådene og gode samtaler om temaet.

NorgesGruppen støtter opp om kostrådene og ser stor nytteverdi av disse. Derfor er en av våre ambisjoner å tilby en sunnere og grønnere handlekurv. Det betyr at vi skal selge mer frukt, grønt, fisk, sjømat og grove kornprodukter, og samtidig redusere salt, sukker og mettet fett i vårt produktsortiment. Men hvordan gjør vi det i praksis?  

Vi har fått med oss KIWI og Unil som gir korte innlegg om hvordan de jobber med sunnhet og folkehelse. I tillegg har vi med oss Inger Waldeland, medarbeider ved KIWI Lund i Kristiansand, som gjennom egne erfaringer vil gi ett innblikk i hva små endringer kan bety i det store bildet.  

Vi inviterer deg som samarbeidspartner, fra leverandører, myndigheter, interesseorganisasjoner, og politikere til en god prat om hvordan vi sammen når økt oppslutning om kostrådene. 

Hvem kommer? 

·       Aina Marie Lien, fagsjef sunnhet og ernæring NorgesGruppen 

·       Kristine Aakvaag Arvin, kommunikasjonsdirektør KIWI 

·       Inger Waldeland, medarbeider KIWI Lund 

·       Wibecke Ødegård Johansen, kvalitets- og bærekraftssjef Unil 

 

Mange opplever det som dyrt å spise sunnere. Vi mener det ikke må være det. Hvordan kan vi sammen fremme de gode valgene? Derfor serverer vi en frokost som er bra for både deg og lommeboken.

Hopp til toppen