Glemte vi den norske oljen?

Arrangør
Offshore Norge
Dag
Onsdag 14.8 2024 15:00 - 15:45
Arrangementstype
Samtale
Tema
Energi
Språk
Norsk
Sted
M/S Nidelv
Vis i kart
Antall plasser i lokalet
50
Medvirkende
Kristin Fejerskov Kragseth, Adm.dir., Petoro
Karl Johnny Hersvik, CEO, Aker BP
Marius Menth Andersen, Sjeføkonom/Moderator, Offshore Norge
Kontaktperson
Tommy Hansen, Offshore Norge, 90958450
Nettside
http://www.offshorenorge.no
Universell utforming
Nei
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Om arrangementet

I samfunnsdebatten og ikke minst under Arendalsuka snakkes det om fornubar energi i alle former. Vindkraft - til lands og til havs, kjernekraft, hydrogen, karbonfangst og andre nye verdikjeder er helt avgjørende for en verden som trenger mer energi og som skal nå klimamål.

De siste par årene har vi også snakket mye om gass fra Norge som har bidratt sterkt til at Europa nå kan slippe å handle med Russland. 

I dette bildet glemmer vi litt at olje fortsatt er den største energibæreren i Europa og verden forøvrig. Norge og Storbritannia er de to eneste landene i Euroapa som har oljeproduksjon av betydning - og som kan fortsette å produsere olje noen tiår til.

Skal vi fortsatt produsere olje på norsk sokkel - eller skal vi la reserve ligge? Hvis Norge slutter å produsere - vil det føre til at forbruket går ned eller at andre produsenter vil overta markedet?

Vi har bedt Kristin Fejerskol Kragseth, administrerende direktør i Petoro og toppsjefen i Aker BP, Karl Johnny Hersvik reflektere rundt disse problemstillingene.

Petoro ivaretar rettighetene for en stor del av norsk sokkel på vegne av fellesskapet, mens Aker BP er den største private aktøren på norsk sokkel og skal svare til både investorer og marked.

Hopp til toppen