Når mat blir politikk: Mindre valgfrihet og dårligere mat i barnehagene?

Arrangør
NHO Geneo
Dag
Torsdag 15.8 2024 11:00 - 12:00
Arrangementstype
Konferanse
Tema
Oppvekst
Språk
Norsk
Sted
MØR biffhus
Stedsbeskrivelse
Etasje 1 (Pergolaen)
Vis i kart
Antall plasser i lokalet
90
Kontaktperson
Tone Mila, fagsjef for barnehager i NHO Geneo, NHO Geneo, 99698691, tone.mila@nhogeneo.no
Nettside
https://www.nhogeneo.no/
Facebook
www.facebook.com/nhogeneo
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Om arrangementet

I strategien "Barnehagen for en ny tid" skriver Regjeringen at de ønsker å vurdere å innføre en strengere regulering av kostpenger i barnehager. De frykter at kostpenger kan være et grunnlag for sosiale forskjeller og kvalitetsforskjeller. Men kan Regjeringens foreslåtte politikk gi konsekvenser som fostrer det de selv frykter?

Vi vet at barn spiser mellom 40 til 60 prosent av måltidene sine i barnehagen. Hva betyr det for folkehelsen og sosial utjevning at vi har barnehager som satser på å gi barna et godt mattilbud? Og vil regjeringens foreslåtte politikk gi mindre valgfrihet og dårligere mat i barnehagene?

Program:

11:00 – 11:05 Velkommen og innledning v/ Torbjørn Sølsnæs, påtroppende bransjedirektør for Barnehagebransjen i NHO Geneo

11:05 – 11:25

Mattilbud i barnehagene i et folkehelseperspektiv, og som sosial utjevning; Hva betyr lovforslaget for mattilbudet i barnehagene? Hva skal til for å videreutvikle et godt mattilbud i barnehagene? v/ Frode Selvaag, konseptutvikler for "Et godt måltid" hos Læringsverkstedets barnehager.

Hvordan kan kvaliteten opprettholdes for fremtidens barnehager? Og hva kan Regjeringens lovforslag ha å si for videre utvikling av kvalitet? v/ Kåre Hagen, senterleder for Senter for velferds- og arbeidslivsforskning ved Oslo Met.                                                                                             

11:25 – 11:30

Matansvarlig Marit Haga i Espira Sangreidsåsen barnehage og Hege Johansen i Læringsverkstedet Furukollen barnehage serverer publikum mat som barna i barnehagene får.

11:30 – 12:00 Panelsamtale

Konsekvensene som vil komme dersom Regjeringens lovforslag får gjennomslag: Verdien av sunne måltider i barnehagene og mat i barnehagen som tiltal for sosial utjevning med Øystein Mathisen (Ap), stortingsrepresentant og medlem av Utdannings- og forskningskomiteen, Himanshu Gulati (Frp), stortingsrepresentant og medlem av Utdannings- og forskningskomiteen, og Kristin Voldsnes, divisjonsdirektør i Norlandia Barnehagene.

! Du kan også følge direktesendingen her: https://www.nho.no/arrangementer/2024/nar-mat-blir-politikk/

Hopp til toppen