Strømpriser og klimakamp: Hva lover partienes energi- og klimapolitikk?

Arrangør
FME NTRANS - Norwegian Centre for Energy Transition Strategies
Dag
Mandag 12.8 2024 12:00 - 13:30
Arrangementstype
Debatt
Tema
Energi
Språk
Norsk
Sted
Thon hotel Arendal
Vis i kart
Stedsbeskrivelse
Smalsund
Antall plasser i lokalet
80
Medvirkende
Tomas Moe Skjølsvold, Professor, NTNU
Mette Helene Bjørndal, Professor, NHH
Kari Espegren, Forskningsleder, IFE
Gisle Solbu, Forsker, NTNU
Pernille Merethe Sire Seljom, Forsker, IFE
Kontaktperson
Adrian Minde, Kommunikasjonskoordinator, FME NTRANS - Norwegian Centre for Energy Transition Strategies, 41045610, adrian.w.minde@ntnu.no
Nettside
https://www.ntnu.no/
Facebook
www.facebook.com/fmeNTRANS
X / Twitter
@FME_NTRANS
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Hørselshjelpemidler
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Ja
Om arrangementet

Forskningssenteret FME NTRANS har kartlagt hva alle de politiske partiene på Stortinget mener om energi- og klimaomstilling og laget modeller som synliggjør effektene av de ulike partienes politikk. Bli med på lansering av rapport og debatt på Arendalsuka! 

Frem mot stortingsvalget i 2025 vil energi- og klimaomstilling havne høyt på agendaen. Debatten raser rundt vindkraft og stadig flere tar til orde for atomkraft. Samtidig åpner spørsmål om arealbruk, biodiversitet, elektrifisering, ny industri, lokal selvråderett og koblinger til Europa for mange politiske slag rundt omstillingen. I dette landskapet kan det være vanskelig å navigere som velger. Hva mener egentlig de politiske partiene om ulike energi- og transportteknologier? Hvordan ser de for seg at forbruksnivået vårt skal være? Hvordan ser de for seg den fremtidige CO2-prisen? Og når man oppsummerer partienes politikk: hva er egentlig effektene på energisystemet, for klima og for fremtidens kraftpriser?

På Arendalsuka lanserer vi en rapport som synliggjør forskjellene mellom partiene og tar debatten med de ulike partiene og forskerne bak rapporten. Hva er veien videre herfra?

Hopp til toppen