Being Human Today

Arrangør
Universitetet i Agder
Dag
Mandag 12.8 2024 18:00 - 18:45
Arrangementstype
Samtale
Tema
Kultur
Språk
Norsk
Sted
UiA-teltet
Vis i kart
Antall plasser i lokalet
80
Streaming
Gå til streamingsiden
Medvirkende
Bård Bertelsen, Førsteamanuensis, Universitetet i Agder
Aslaug Kristensen, Professor, Universitetet i Agder
Sigurd Tenningen, Førsteamanuensis, Universitetet i Agder
Monica Klungland, Førsteamanuensis, Universitetet i Agder
Jo Abusland, Kunstner
Lisbet Skregelid, Professor, Universitetet i Agder
Kontaktperson
Lisbet Skregelid, Professor, Universitetet i Agder, 97951990, Lisbet.Skregelid@uia.no
Nettside
https://intellectdiscover.com/content/books/9781789388848
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Ja
Om arrangementet

“This book was never supposed to be written”. Slik starter boka Being Human Today: Art, Education and Mental Health in Conversation, utgitt av Intellect Books i 2024. Boka er resultat av et unikt tverrfaglig forsknings- og utdanningsfellesskap ved Universitetet i Agder.

Dette ble initiert da den internasjonalt anerkjente nederlandske utdanningsteoretikeren Gert Biesta i 2018 ble ansatt som professor 2 på deling mellom Fakultet for kunstfag, Fakultet for humaniora og pedagogikk, Fakultet for helse- og idrettsvitenskap.

I arrangementet vil det gis et innblikk i boka som anvender kunstutstillingens former og som omtales som "a space for participants who are willing to take the role of actors-artists coinhabiting a curated space" (John Baldacchino). Samarbeidet har også resultert i en rekke dialogseminarer og offentlige events i samarbeid med for eksempel Kristiansand Kunsthall. Her er også avholdt det tverrfaglige PhD kurset Being Human Today i 2022 og i 2024 hvor kunsten fremstår som et sentralt omdreiningspunkt. 

Kjernegruppen i det tverrfaglige og tverrfakultære samarbeidet har bestått av Aslaug Kristensen, Dag Nome, Tore Dag Bøe, Bård Bertelsen, Rolf Sundet, Monica Klungland, Sigurd Tenningen og Lisbet Skregelid, samt Biesta selv. Alle er bidragsytere i boka. Det er også kunstneriske bidrag av Kurt Johannesen, Jo Abusland og Helen Eriksen. Noen av forfatterne og kunstnerne vil delta i arrangementet.

Hopp til toppen