Hva betyr skogen for oss? Samtale med Nora Dåsnes

Barn
Arrangør
Natur og Ungdom, Naturvernforbundet, WWF, SABIMA
Dag
Onsdag 14.8 2024 13:30 - 14:15
Arrangementstype
Samtale
Tema
Klima/miljø
Språk
Norsk
Sted
Torvscenen
Vis i kart
Medvirkende
Nora Dåsnes, Forfatter
Kontaktperson
Anneli Rystad Aune, Natur og Ungdom, 97162552
Nettside
https://www.nu.no/tema/skogen-mer-enn-bare-traer/
https://naturvernforbundet.no/skogvern/
Facebook
www.facebook.com/naturogungdom/?locale=nb_NO
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Hørselshjelpemidler
Tegnspråktolking
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Nei
Om arrangementet

 

Skogen er så uendelig mye mer enn trær. Vi står midt i en klimakrise og en naturkrise. FN andvarer mot en sjette masseutryddelse. De siste 50 årene har vi ødelagt halvparten av de naturlige økosystemene og antallet ville dyr har sunket med 70%. Skog er det økosystemet på kloden som har størst rikdom av arter og mest variert naturmangfold. Likevel har skogene den største andelen truede arter i Norge

Men hvordan står det til med skogen i Norge?

Vi har invitere Nora Dåsnes til å ha en samtale om hva som skjer i skogen i dag, og få med publikum på en dialog om hvorfor vi bør ta vare på skogen, og hvordan ungdom kan engasjere seg. 

Nora er forfatteren bak boken "la skogen leve". Hun er god på å engasjere unge i viktige spørsmål rundt hvordan ta vare på naturen, og hvilken rolle unge kan ha i klima og miljøsammenheng. Hvilken betydning skogen er det gjennomgående temaet, Å bry seg om skogen og bli glad i den er en viktig del av samtalen. Gjennom illustrasjon, litteratur og film vil Nora beskrive hvordan vi har sett på skogen tidligere og hvordan er i endring. Hvordan skogen er beskrevet i litteraturen og skjønnlitteruren rolle er sentralt. Under kommer en beskrivelse av boka "la skogen leve": 

“De voksne vil gjøre om skogen utenfor skolen til parkeringsplass, og Bao skjønner at det er hun som må sette ned foten! Hun organiserer et opprør for å redde skogen, og drar med seg bestevennene Tuva og Linnéa. Men forstår Abdi og de andre guttene i B-klassen hvorfor det er viktig? Og hvordan får man egentlig de voksne til å skjønne alvoret når man bare er 12 år?” 
 

Det er påmelding via denne lenken til dette arrangementet. Vi gjør det sånn på grunn av plassbegrensning og for at dere som kommer som gruppe skal få en best mulig opplevelse av arrangementet.  

Hvis du lurer på noe, kan du kontakte kontaktpersonen som er oppført for dette arrangementet.

Hopp til toppen