Slår den digitale grunnmuren sprekker?

Arrangør
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom), Digitaliseringsdirektoratet (Digdir), Universitetet i Agder
Dag
Onsdag 14.8 2024 20:30 - 21:15
Arrangementstype
Debatt
Tema
Digitalisering
Språk
Norsk
Sted
UiA-teltet
Vis i kart
Stedsbeskrivelse
UiA-teltet
Antall plasser i lokalet
100
Medvirkende
Karianne O. Tung, Digitaliserings- og forvaltningsminister, Digitaliserings- og forvaltningsdepartementet / Arbeiderpartiet
Kontaktperson
Kai Steffen Østensen, Samfunnskontakt, Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom), 45414793, kao@nkom.no
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Miljøprofil
Nei, vi oppfyller ikke Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Nei
Om arrangementet

Med heftig teknologiskifter og kunstig intelligens som en del av hverdagen, hvordan sikrer vi at grunnmuren, mobilnettet og internettilgangen tåler trykket nå og i fremtiden? Og hvordan skal vi bygge infrastruktur, digitale fellesløsninger og -tjenester som sparer fellesskapet for unødig ressursbruk i en tid hvor vi må bruke pengene smartere og det blir en stadig tøffere kamp om arbeidskraften?

Både Nkom og Digdir mener at Norge trenger en langtidsplan for digitalinfrastruktur i Norge. Akkurat som både transportsektoren og Forsvaret har.

Hvordan skal vi sikre de langsiktige behovene fremover i samfunnet vårt, når vi ønsker både bedre mobil- og bredbåndsdekning over hele landet, flere digitale tjenester skal snakke bedre sammen og forsvaret skal bygge en del av forsvarsevnen vår på vår felles digitale grunnmur?

Skal vi lykkes med digitaliseringen i møte med trendene og behovene fremover, trenger vi en forutsigbar plan som prioriterer de viktigste tiltakene og gir de største gevinstene. Vi tar samtalen om hvordan vi kan lykkes med dette i UiA-teltet på Langbryggen i Arendal.

Hopp til toppen