Universelle arenaer for barn og unge: relasjon, kontekst og levekår

Arrangør
KRISTIANSAND KOMMUNE, AGDER FYLKESKOMMUNE, UNIVERSITETET I AGDER
Dag
Tirsdag 13.8 2024 11:00 - 12:00
Arrangementstype
Samtale
Tema
Inkludering
Oppvekst
Språk
Norsk
Sted
UiA-teltet
Vis i kart
Antall plasser i lokalet
100
Streaming
Gå til streamingsiden
Medvirkende
Øystein Nybøe, Phd-stipendiat i pedagogikk, Universitetet i Stavanger
Ann Christin Eklund Nilsen, Professor i sosiologi, Universitetet i Agder
May Irene Tveito, Rådgiver i forskning og innovasjon, og phd-stipendiat, Kristiansand kommune
Maria Cecilie Lindtveit, Familiekoordinator Nye mønstre, Kristiansand kommune
Kathrine Bakke-Pedersen, Rådgiver Folkehelse, Agder fylkeskommune
Kontaktperson
kathrine Bakke-Pedersen, Rådgiver, folkehelse, AGDER FYLKESKOMMUNE, 95880144
Nettside
https://www.uia.no/arendalsuka
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Ja
Om arrangementet

I denne sesjonen setter vi fokus på universelle arenaer for barn og unge, som skole, barnehage og fritid. Vi spør: Hvilken rolle kan slike arenaer spille for inkludering av barn og unge? Hvem må inkluderes og hvordan? Og hvilke ansvar har de voksne som arbeider eller deltar på universelle arenaer for barn og unge til å fremme inkludering og fellesskap?

Øystein Nybø, doktorgradsstipendiat ved Universitet i Stavanger, vil presentere fra sitt doktorgradsarbeid om anerkjennelse, relasjoner og felleskap i skolen. Øystein vil vektlegge lærernes arbeid i klasserommet og hvordan anerkjennelse i det relasjonelle arbeidet kan bidra til å skape tilhørighet og felleskap i klassen.

Ann Christin Eklund Nielsen er professor i sosiologi ved Universitet i Agder, og har et kritisk sosiologisk perspektiv på tidlig innsats og hvordan rådende forståelser av barn, barndom og foreldreskap påvirker profesjonsutøvelse.

May Irene Tveito er forskningsrådgiver i Kristiansand kommune og forsker på lærende profesjonsfelleskap. May Irene er opptatt av hvordan vi kan utfordre etablerte forståelser og inkludere nye perspektiver i arbeidet med barn og unge.

Maria Lindtveit er familiekoordinator i Nye mønstre, en modell for koordinert innsats til lavinntektsfamilier. Maria vil dele erfaringer fra sitt arbeid med barn og foreldre som opplever levekårsutfordringer og deres møter med universelle arenaer.

Kathrine Bakke-Pedersen er rådgiver for folkehelse i Agder fylkeskommune. Kathrine er statsviter og sosionom, og har jobbet med barn og unge i flere regionale satsinger. Kathrine vil lede panelsamtalen med deltakerne.

Dette arrangementet er aktuelt og relevant for alle profesjonsutøvere som møter barn og unge, for profesjons-utdannere, og for politikere som er opptatt av barn og unges levekår. Velkommen til et spennende arrangement!

Hopp til toppen