Modig ledelse i den digitale tidsalder: Ta risiko, vis veien!

Arrangør
Oslo Business Forum, Knowit
Dag
Tirsdag 13.8 2024 10:00 - 11:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Digitalisering
Næringsliv
Språk
Norsk
Sted
Torvet 10
Vis i kart
Stedsbeskrivelse
Knowit, 3.etg
Antall plasser i lokalet
100
Medvirkende
Christian Martinsen, COO, Knowit
Catherine Janson, Direktør, Politiets IT-enhet (PIT)
Jacob Schram, Styreleder, OBF
Nils Brede Moe, Sjefsforsker, SINTEF Digital
Kontaktperson
Christer Kjellesvig, Samfunnskontakt, Knowit, 95268814
Nettside
http://www.obforum.com
http://www.knowit.no
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Nei
Om arrangementet

I dagens digitale verden handler ledelse om mer enn bare å håndtere risiko. Det handler om å omfavne endring, forestille seg fremtiden og lede der andre nøler. Når vi møter utfordringer som manglende samordning, fragmentert lovverk og økende digitalt utenforskap, blir lederskap viktigere enn styring. Modige ledere viser veien med klarhet og positivitet, bygger tillit og engasjement, og møter uenighet med nysgjerrighet.

Tenk nytt om lederskap i digitaliseringens tidsalder og utforsk hva det innebærer å være en modig leder i dag. Panelet vårt diskuterer hva som kreves for å utøve modig lederskap, og hvorfor det er viktigere enn noensinne. Kan forskningen bidra med svar, når mange hittil mislykkes i å lede transformasjoner.

Å tørre å ta risiko og beslutninger er en av de viktigste lederegenskapene. Dette krever alltid mot, men blir stadig mer krevende med økt involvering og reaksjoner fra media og sosiale medier. Ledere som frykter å bli "eksponert og hengt ut" kan fort bli passive og utydelige, noe som svekker virksomhetenes konkurranseevne. Modig lederskap handler om å tørre å lede – tilbake til det grunnleggende.

Bli med på en inspirerende diskusjon om modig lederskap i den digitale tidsalder! «Lets go back to basic!» 

  • Catherine Janson er direktør for Politiets IT-enhet (PIT). Hun har mange års erfaring fra organisasjoner som utvikler digitale produkter og tjenester. Hun er særlig sterk på samspillet mellom organisasjon, kultur, ledelse og teknologi i den digitale transformasjonen, og hvordan ledere og medarbeidere kontinuerlig må lære og justere kurs for å håndtere den eksponensielle teknologiske utviklingen for å skape verdi i et fremtidsperspektiv.
  • Jacob Schram har 35 års erfaring fra globalt næringsliv og toppledelse gjennom McKinsey, McDonalds, Statoil Fuel & Retail, Circle K og Norwegian. Han er fremdeles aktiv gjennom styreverv i Cepsa (Spania), Oslo Business Forum og avsluttet nettopp sitt 18 år lange styreverv i Møller Mobility Group. I tillegg gjør han en del konsulentarbeide, foredragsvirksomhet og engasjerer seg via sine investeringer i en rekke start-ups. I 2017 utga han boken "The Essence of Business" som hittil er solgt i over 10.000 eksemplarer.

  • Nils Brede Moe er Sjefsforsker i SINTEF Digital og en av Norges fremste eksperter på smidig organisering, hybrid arbeidshverdag, teamarbeid og innovasjon. Han er spesielt opptatt av å forbedre folks arbeidssituasjon gjennom forskning. Moe forsker blant annet på organisasjoner som NAV, Knowit, DNB, Spotify, Storebrand, Ericsson, DNV og SpareBank 1 Utvikling.

Hopp til toppen