Kunst og konflikt: Kunst som arena for meningsutveksling, samskaping og kritisk debatt

Arrangør
Universitetet i Agder
Dag
Mandag 12.8 2024 16:00 - 17:00
Arrangementstype
Seminar
Tema
Kultur
Språk
Norsk
Sted
UiA-teltet
Vis i kart
Antall plasser i lokalet
80
Medvirkende
Eivind Wittemann, Universitetslektor, Universitetet i Agder
Halvor Weider Ellefsen, Førsteamanuensis, Arkitekt- og designhøgskolen i Oslo
Randi Margrethe Eidsaa, Professor, Universitetet i Agder
Kontaktperson
Randi Margrethe Eidsaa, Professor, Universitetet i Agder, 90756588, randi.m.eidsaa@uia.no
Nettside
https://www.uia.no/forskning/forskningsgrupper/kunstfag/kunst-og-konflikt.html
Universell utforming
Rullestoltilpasset WC
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Nei
Om arrangementet

Forskningsgruppen Kunst og konflikt består av en gruppe ansatte ved Fakultet for kunstfag som forsker på forbindelseslinjer mellom kunst og konflikter av ulik art, og som skaper og deltar i praksiser der kunst og konflikt tematiseres gjennom musikk, visuell kunst, teater, litteratur og film. Medlemmenes interessefelt favner bredt. Det handler om forholdet kunstneriske prosesser, kunstverk og kunstinstitusjoner i konfliktfylte politiske kontekster og krig, og også om hvordan de ulike kunstartene spiller en aktiv rolle for å forstå og håndtere personlige og samfunnsrelaterte konflikter. 

Ved dette arrangementet har gruppen valgt å sette søkelys på forskning og utviklingsarbeid som omhandler kunstens rolle i tenkemåter og praksiser omkring samfunnsutvikling, økologi og bærekraft. Vi inviterer til refleksjon og dialog omkring estetiske innganger til naturen, samfunnets infrastruktur og våre fysiske omgivelser. Blant spørsmålene vi diskuterer er hvordan kunstneriske uttrykk kan inngå i diskusjoner om nedbygging av natur. Det vises til et praktisk prosjekt der visuelle uttrykk kommenterer veiutbygging av et større område på Sørlandet. 

Seminaret er et samarbeid med forskningsgruppen Norwegian Urbanism fra Arkitekt- og designhøgskolen i Oslo. Gruppen arbeider med forskning og undervisning som fokuserer på hvordan blågrønn infrastruktur kan anvendes som verktøy for stedsutvikling med myk mobilitet, bedre rom-sammenhenger og styrkede fellesrom som mål.

 

 

Hopp til toppen