Naturprising & nedvekst

Arrangør
Universitetet i Agder
Dag
Onsdag 14.8 2024 16:00 - 17:00
Arrangementstype
Foredrag
Tema
Klima/miljø
Språk
Norsk
Sted
UiA-teltet
Vis i kart
Antall plasser i lokalet
80
Medvirkende
Jørgen Pedersen, professor i praktisk filosofi, Høgskolen på Vestlandet
Magnus Aagaard Skeie, samfunnsøkonom og pHd kandidat, Handelshøyskolen UiA
Kontaktperson
Jorunn Larsen, Førsteamanuensis, Universitetet i Agder, 48227816
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Ja
Om arrangementet

Naturen er i en krise grunnet vårt overforbuk av ressurser som følge av vårt økonomiske system som fordrer vekst i forbruk. Grønn vekst tankegangen er en respons på natur og klima krisen og handler om at den økonomiske grønne veksten skal dekobles forbruket av naturressurser. Empiriske studier viser at dette ikke er mulig, og at nåtidas naturkrise krever omstilling til en nedvekstøkonomi som ivaretar naturen og livskvalitet framfor vekst. Hva er nedvekstøkonomi og hvilke verktøy har vi for å redde en natur i krise?

Professor i praktisk filosofi Jørgen Pedersen fra Høgskolen på Vestlandet vil presentere nedvekst (degrowth) teorier innebærer at høyinntektsland må redusere forbruk av energi og materielle ressurser. 

 

Magnus Aagaard Skeie er samfunnsøkonom og ansatt ved Kystverket, og for tiden ph.d.-kandidat på Handelshøyskolen ved UiA. Han vil snakke om hvordan naturvern og utbygging kan være på kollisjonskurs – og hvordan man kan navigere i en naturkrise.  

 

Begge to vil presentere ca. 15 minutter hver med tid til noen spørsmål i etterkant. Det settes også av tid til en kort runde med begge på podiet der de utveksler synspunkter, med en moderator som leder denne korte samtalen.

Hopp til toppen