Nye kostholdsråd: hvordan får vi unge til å velge riktig?

Arrangør
Coop Norge SA, Kreftforeningen
Dag
Tirsdag 13.8 2024 14:00 - 15:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Mat
Helse
Språk
Norsk
Sted
Lille Hotell
Stedsbeskrivelse
Toppetasjen
Vis i kart
Antall plasser i lokalet
70
Streaming
Gå til streamingsiden
Medvirkende
Philipp Engedal, Administerende direktør, Coop Norge SA
Linda Granlund, Divisjonsdirektør folkehelse og forebygging, Helsedirektoratet
Ingrid Stenstadvold Ross, Generalsekretær, Kreftforeningen
Ane Breivik, Leder, Unge Venstre
Lars Løvvold, Første nestleder, Fremskrittspartiets Ungdom
Heidi Austlid, Prosjektleder for Geitmyra juniorkokker, Geitmyra matkultursenter
Lotte, Juniorkokk, Geitmyra matkultursenter for barn
Fabian, Juniorkokk, Geitmyra matkultursenter for barn
Ingvill Størksen, Moderator, Coop Norge SA
Kontaktperson
Ingvill Størksen, Direktør, politikk og myndighetskontakt, Coop Norge SA, 959 00 506, ingvill.storksen@coop.no
Nettside
http://www.coop.no
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Om arrangementet

Kreftforeningen og Coop inviterer til debatt. 

Nye kostholdsråd lanseres i Arendal. Det kan være vanskelig nok å følge dagens råd. Hvordan skal vi klare å få folk til å følge de nye og trolig skjerpede rådene?  

Hele befolkningen spiser for mye sukker og for lite frukt, grønt og fisk, og unge er spesielt utsatt. Rapporten «effektive kostholdstiltak» viser at den høyeste prosentandelen for daglig inntak av sukkerholdig brus og godteri er blant gutter på 15 år. 

Influensere påvirker barn og unge til å stille i lange køer for å kjøpe alt fra sjokoladeboller til brus, mens budskap fra helsemyndighetene og organisasjonene ikke får den samme oppmerksomheten. I en tid hvor barn og unge bombarderes med informasjon fra sosiale medier, venner, familie og skole – hvordan skal man nå gjennom til unge med kostholdsrådene? 

Vi har invitert ungdomspolitikerne, helsedirektoratet, kreftforeningen og matbransjen selv for å diskutere hva vi kan gjøre for å få barn og unge til å ta sunnere valg, og hvordan myndighetene og næringslivet kan nå gjennom til unge.  

Juniorkokker fra Geitmyra matkultursenter for barn vil stå for servering.

Hopp til toppen