Bli kjent med skogens skjulte liv og helter i vår magiske eventyrskog!

Barn
Arrangør
WWF Verdens naturfond, Naturvernforbundet, Natur og Ungdom, Sabima
Dag
Onsdag 14.8 2024 11:00 - 17:00
Arrangementstype
Kultur/aktivitet
Tema
Klima/miljø
Språk
Norsk
Sted
Torvet
Vis i kart
Medvirkende
Siri Tollefsen, Naturvernforbundet
Elna Bastiansen, Sabima
Anneli Rystad Aune, Natur og Ungdom
Kontaktperson
Marte Skjerping, WWF Verdens naturfond, 48104105
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Miljøprofil
Ja, vi oppfyller Arendalsukas miljøkrav.
Servering
Nei
Om arrangementet

Skogen er et digert skattkammer av yrende dyreliv, planter, lukter, smaker og opplevelser. Men skogen er mer enn sansene våre oppfatter. Under overflaten, nede i bakken og i dødt trevirke er det et yrende liv og masse forskjellige arter av blant annet insekter, sopp og mikroorganismer, som man ikke legger merke til med mindre man ser nærmere etter.

Dessverre er skog det økosystemet som kommer dårligst ut i vurderingen over hvordan det står til i naturen vår. I Norsk Rødliste for arter 2021 slås det fast at om lag halvparten av de utrydningstruede artene i Norge lever i skogen. 

Mange har kanskje aldri besøkt en ekte naturskog, med sin variasjon i arter, mye dødt trevirke, samt trær i ulike størrelser, aldre og former.

"Skogen - mer enn bare trær" er et samarbeidprosjekt mellom miljøorganisasjonene WWF Verdens naturfond, Sabima, Naturvernforbundet og Natur og Ungdom. Vi skal jobbe sammen for å spre kunnskap og glede om skog, og gjøre alle til pådrivere for rikere og mer varierte skoger.

Onsdag 14. august inviterer vi alle barn og voksne til vår magiske eventyrskog for å bli bedre kjent med skogens liv og helter. I samarbeid med medieselskapet Earthtree Media og den kjente TV-personligheten Øistein Kristiansen, har vi utarbeidet en aktivitetsbasert utstilling for barn full av fargerike illustrasjoner. Earthtree bruker sitt formidlingsunivers «Dudlevenner» til å nå og engasjere barna. 

Slipp kreativiteten, nysgjerrigheten og oppdageren i deg løs og bli med inn i skogen!

Hopp til toppen